Gündem

150 kişinin hayatını kaybettiği Palmiye Sitesi'nin müteahhidi, hakkında arama kararı varken notere gitmiş!

Polis, olayın detaylarını araştırdı ancak noterdeki kamera kayıtlarının oynatılamadığı bildirildi

21 Ağustos 2024 07:35

Kahramanmaraş'ta geçen yıl yaşanan deprem felaketinde 150 kişinin hayatını kaybettiği Palmiye Sitesi'nin müteahhidi Ali Babaoğlu'nun, hakkında yakalama kararı olmasına rağmen İzmir'de notere giderek vekalet verdiği ortaya çıktı. Bu durum, güvenlik kameralarının bozuk olması nedeniyle polis tarafından belgelenemedi.

Palmiye Sitesi'nin yıkılmasına yol açan depremde 150 kişi yaşamını yitirdi. BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, site inşaatının müteahhidi Ali Babaoğlu için depremden altı gün sonra tutuklama kararı çıkartıldı. Ancak Babaoğlu, bir yılı aşkın süre geçmesine rağmen yakalanamadı. 9 Şubat 2024'te İzmir Karşıyaka 7. Noterliği'ne giderek oğlu Mustafa Babaoğlu'na çeşitli yetkiler verdi.

Polis, olayın detaylarını araştırdı ancak noterdeki kamera kayıtlarının oynatılamadığı bildirildi. Bu durum, Babaoğlu'nun notere giriş görüntülerinin incelenememesine neden oldu. Yaklaşık bir saat kırk dakika noterde kalan Babaoğlu'nun bulunduğu süre zarfında herhangi bir polis müdahalesi gerçekleşmedi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, binanın çöküş nedenlerini araştırmak üzere Konya Teknik Üniversitesi'nden beş akademisyenle bilirkişi raporu hazırlattı. Raporda, binanın yıkılmasında Babaoğlu'nun asli kusurlu olduğu vurgulandı. Mimari ve statik projeler arasındaki uyumsuzluklar, yeterli mühendislik hizmeti alınmaması, jeofizik çalışmaların yapılmaması gibi eksiklikler göçmenin ana nedenleri olarak belirtildi.