Gündem

18 gündür kayıptı: Rojin Kabaiş'in cesedi bulundu

Kabaiş'in cenazesini Van Gölü kıyısında gören Mehmet Emin Anka: Kıyıya baktığımda ceset gibi bir şey vardı. Bekçi arkadaşa gösterdim. O da ceset olduğunu söyledi. Sonra jandarmaya haber verdik

15 Ekim 2024 16:05

T24 Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya  18 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in cenazesinin Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulunduğunu açıkladı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş'in cesedi Van Gölü sahilinde bulundu. Van YYÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, üniversiteye kayıt yaptırdıktan sonra Diyarbakır'dan Van'a gelip 25 Eylül günü yurdalaşmış yerti.

Candan Yıldız'ın yazısı - Rojin Kabaiş'in babası konuştu: Kızımın yurda gelmediğini geç haber verdiler, şikâyetçiyim

27 Eylül günü ise yurtta yemek yemekten sonra Van Gölü sahiline inmek üzere bölünmüşken güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde yukarıdaki eşofmanları olan ve turnikeden durma telefonla ilgilendiği görülen Rojin'den 18 acı haber geldi. Kabaiş'in cesedi Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu.

Aramaların 13'üncü yıldönümü olan Van Gölü yönünde başlama vuruşu de bulunan Kabaiş için İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, itfaiye, Kızılay ve gönüllü arama durdurma operasyonları devam ederken, Tuşba ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi sahilinde meydana gelen ihbarı üzerine bölgedeki ekipler sevk edildi.

Yapılan incelemede cesedin 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'e ait olduğu tespit edildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama

Sosyal medya hesabında açıklamalarda bulunan Devlet Bakanı Ali Yerlikaya, "27 Eylül 2024 Cuma günü Van'da KYK yurdundan toplandı ve 18 saat olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş kızımızın maalesef cansız Üyelerimiz tarafından Van Gölü Mollakasım Köyü sahilinde bulundu. Rojin kızımıza Allah'tan rahmetli oldu. ; ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

TIKLAYIN- 17 Ödül olan Rojin'in ailesi: Kaçırıldığını düşünüyoruz

 

Aylık kişi açıklaması

Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine Emniyet Müdürlüğü, AFAD, Jandarma, Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı ekipleri sevk edildi.

Kabaiş'in cenazesi, ekiplerle olay yerinde yapılan incelemelerin ardından cenaze aracıyla Van Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Haber alan ailesi ve yakınları da Van Adlı Tıp Kurumu önüne geldi.

Kabaiş'in cansız sözlerini görerek ekiplere haber veren Mehmet Emin Anka, sahilde yürüdüğü sırada cenazeyi fark ettiğini söyledi.

Anka, "Saat 10.00'da buraya bahçeyi sulamak için geldim. Sonra bekçi arkadaşlarıyla sahile indik. Bekçi basketbol potasının demirini düzeltirken ben kıyıya doğru geldim. Kıyıya baktığında cesedi gibi bir şey vardı. Bekçi arkadaşları gösterdim. O da cesedi olduğunu söyledi. Sonra jandarma haberi verdiler, görevliler geldi." diye konuştu.

Site bekçisi Oktay Aycan da "Sitede çalışan Mehmet Emin Anka sulama yapıyordu. Elini yıkamadığını söyledi. Bu sırada kıyıda ceset gibi bir şey olduğunu söyledi. Baktığımızda cesedin olduğunu anlayınca jandarma aradı." bilgi verdi.

Daron Acemoğlu'nun T24 konuşmaları: Demokrasinin yeni tehdidinin çözülmemiş yıkımının hapsedilme atmaları


Günün öne çıkan haberleri...

TİKLAYIN | Ünlü sunucu Cansu Canan Özgen dolandırıldı: 450 bin lirasını kaptırdı

TIKLAYIN | Daron Acemoğlu'nun T24 konuşmaları: Yapay zekâdan hukuk sistemi, ekonomi politikalarından siyasete, ne düşünüyor, hangi önerilerde bulunuyor?

TİKLAYIN | Evcil hamsterı tarafından mağdur edilen kadın hayatını kaybetti

TIKLAYIN | Kulis: AKP'nin yumrukçu vekili Alpay Özalan, Bakan oluyor

TIKLAYIN | Narin Güran cinayeti soruşturmasındaki ayrıntılar ortaya çıkıyor: Ölüm saatinde evdeki 4 kişi kimdi?

TİKLAYIN | Esra Erol'a ölüm tehlikesi: Surlardan aşağı atılırsın!

TİKLAYIN | Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak: Zam geliyor, kritik tarihe dikkat!