Kültür-Sanat

2. Uluslararası İstanbul Koro Festivali başlıyor

12 Ağustos 2024 22:13

İstanbul, seslerin birlikteliğine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve büyük ilgi gören İstanbul Koro Festivali, bu yıl uluslararası bir boyut kazanarak 16-18 Ağustos 2024 tarihlerinde ikinci kez gerçekleşecek. İstanbullular, festival kapsamında Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu ile Beşiktaş ve Kadıköy Meydanı’nda düzenlenecek ücretsiz konserlerle müziğin evrensel diline tanıklık edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi tarafından organize edilen 2. Uluslararası İstanbul Koro Festivali, 15 koro ve 302 koristin katılımıyla İstanbulluları müziğin birleştirici gücü etrafında buluşturacak. Bu yıl uluslararası katılımcılar, atölyeler ve söyleşi programlarıyla daha da zenginleşen festival, şehrin çok sesli ve çok kültürlü yapısını sahneye taşıyacak.

Festivalin Genel Sanat Direktörlüğünü Kübra Şenyaylar üstlenirken, seçici kurulda ise Prof. Dr. Hasan Uçarsu, Doç. Canan Özgür, Dr. Öğr. Gör. Bülent Halvaşi, Dr. Öğr. Gör. Erhan Torlular, Dr. Öğr. Gör. Turgay Erdener, Eğitimci - Kültür Tarihi Araştırmacısı İncila Bertuğ ve Öğr. Gör. Handan Tunca yer alıyor. Festival programı, müzisyenlerin başvurularıyla şekillendirildi.

Festivalin kapanış konseri, 18 Ağustos Pazar akşamı saat 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek. Şef Masis Aram Gözbek yönetiminde oluşturulan “Festival Korosu”, üç gün boyunca farklı kültürlerden seçilmiş dört eseri sahneye koyacak.

Festivalde yer alacak korolar arasında Chromas, We Play Choral, Voci Contra Tempo, Acapella Boğaziçi, İTÜ Acapella, MÜZED Muammer Sun Korosu, Büyükçekmece İshakoğlu Musiki Derneği, Beylikdüzü Çoksesli Gençlik Korosu, Vokal Akademi Pop & Caz Korosu, SANSEV Minikler Korosu, Lazika, Choreos, İstanbul Voices, Gürcü Sanat Evi Çoksesli Korosu ve Ruhi Su Dostlar Korosu bulunuyor. Bu korolar, CRR Konser Salonu’nun yanı sıra Beşiktaş ve Kadıköy Meydanı’nda da sahne alacaklar.

CRR Konser Salonu’nda gerçekleşecek konserlerin ücretsiz biletleri “İstanbul Senin” uygulaması üzerinden temin edilebilir.