Dünya

200’den fazla mahkum, Nijerya’daki sel felaketi sırasında cezaevinden kaçtı

Ülkeyi etkisi altına alan aşırı yağışlar cezaevinin duvarlarını yıktı, kaçan mahkumları arama çalışmaları devam ediyor

18 Eylül 2024 11:21

T24 Dış Haberler

Son 20 yılın en kötü sel felaketinin yaşandığı Nijerya’da 200’den fazla mahkum cezaevinden kaçtı. Mahkumların, su baskınına uğrayan cezaevinden güvenli bir tesise taşınması sırasında gerçekleşen firar sonrasında 7 mahkum yakalandı. 274 kişi ise halen aranıyor.

Nijerya Ceza İnfaz Servisi sözcüsü Abubakar Umar, pazar günü yaptığı açıklamada selin ayrıca cezaevinin duvarlarını yıktığını ve bunun bir güvenlik açığı oluşturduğunu belirtti.

Öte yandan, sel felaketi nedeniyle Borno eyaletinin başkenti Maiduguri’de 37 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 200 bin kişinin yerinden olduğu bildirildi. Geçici kamplara yerleştirilen sel mağdurları ayrıca salgın hastalık riskiyle karşı karşıya.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), bölgede sıtma, kolera ve tifüs salgınına karşı hazırlıklı olunması gerektiğini açıkladı. FAO, önümüzdeki haftalarda durumun kötüleşebileceği, özellikle de aşırı hava koşullarının merkezi olan kuzey Nijerya’da bunun daha belirgin hale geleceği uyarısında bulundu.

Ayrıca, yol ve ulaşım ağlarının selden ciddi şekilde etkilendiği ve bu durumun yardımların mağdurlara ulaştırılmasını daha da zorlaştırdığı bildirildi.

 

Şans Eseri: Üvey kızı ile evlenen Woody Allen’ın filmlerini sanatçıdan bağımsız izleyebilir miyiz?