Kültür-Sanat

28. İstanbul Tiyatro Festivali'nde Shakespeare rüzgârı esecek

Mehmet Birkiye'ninküratörlüğünde gerçekleştirilen 28.İstanbul Tiyatro Festivali, 22 Ekim'de başlayacak, 19 Kasım'a kadar sürecek

07 Ekim 2024 12:01

T24 Kültür Sanat

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 28. İstanbul Tiyatro Festivali, Shakespeare'in üç büyük klasiğini tiyatroseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Shakespeare'in üç büyük klasiği, üç usta yönetmenin yorumuyla 28. İstanbul Tiyatro Festivali'nin konuğu oluyor. Çağımızın en önemli yönetmenlerinden Declan Donnellan'ın yorumuyla Marin Sorescu Ulusal Tiyatrosu'nun sahnelediği 'Hamlet', ödüllü yönetmen Nikita Milivojević'in Sırp Ulusal Tiyatrosu ile sahneye koyduğu 'Macbeth' ve çağdaş tiyatronun dehalarından Thomas Ostermeier'in yönettiği Schaubühne Berlin yapımı 'III. Richard' bu yıl festival izleyicisiyle buluşuyor. 

III. Richard

20 yıl aradan sonra tekrar festivale konuk olan usta yönetmen Declan Donnellan'ın rejisi ve 165 yıllık tarihinde pek çok unutulmaz oyuna imza atmış Marin Sorescu Ulusal Tiyatrosu'nun usta oyuncularının performansıyla, her detayında ayrı bir lezzet barındıran Hamlet, 7 ve 8 Kasım'da DasDas'ta izleyici karşısına çıkacak.


Hamlet

30 yılı aşan kariyeri boyunca ülkesinde almadığı tiyatro ödülü neredeyse kalmayan yönetmen Nikita Milivojević'in, ülkenin kültürel kimliğine katkı sağlamış en önemli kurumlardan biri kabul edilen Sırbistan Ulusal Tiyatrosu ile sahneye koyduğu gerçeküstü Macbeth yorumu 12 ve 13 Kasım'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda N Kolay'ın yüksek katkıda bulunan gösteri sponsorluğunda sahnelenecek.

Macbeth

Festivale her gelişi büyük heyecan yaratan topluluk Schaubühne Berlin ise, on yılın ardından yönetmen Thomas Ostermeier'in yönetiminde, yıldız oyuncu Lars Eidinger'in başrolünde oynadığı III. Richard'ı 18 ve 19 Kasım tarihlerinde Zorlu PSM sahnesine taşıyacak. MeylDiageo'nun katkı sağlayan kuruluş olarak destek verdiği gösteri, Zorlu PSM'nin yüksek katkıda bulunan mekân sponsorluğunda gerçekleşecek.

Mehmet Birkiye'ninküratörlüğünde gerçekleştirilen 28.İstanbul Tiyatro Festivali, 22 Ekim'de başlayacak, 19 Kasım'a kadar sürecek.

Festivalin programı tiyatro.iksv.org/tr/program; ücretsiz yan etkinlik takvimi ise tiyatro.iksv.org/tr/yan-etkinlikler adresinde.