Gündem

3 polisin yargılandığı Gezi Parkı çıplak arama davasında mütalaa açıklandı

Mücella Yapıcı ve kızını çıplak aramaya maruz bırakan iki polisin cezalandırılması talep edildi

11 Haziran 2024 12:28

Taksim Dayanışması sözcülerinden mimar Mücella Yapıcı ile kızı Cansu Yapıcı’nın, Gezi eylemleri sırasında gözaltına alındıklarında çıplak aramaya maruz bırakılmalarıyla ilgili şikâyetleri üzerine 3 polisin 'işkence' suçundan yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Savcı, iki polisin 2 yıla kadar hapsini, bir polisin ise beraatını talep etti.

Cumhuriyet'ten Fahrettin Öztürk'ün haberine göre, Taksim Dayanışması Sözcüsü mimar Mücella Yapıcı ve kızı Cansu Yapıcı’nın, Gezi eylemleri sırasında gözaltında çıplak aramaya maruz kalmasıyla ilgili üç polisin 'işkence' suçundan yargılandığı davaya İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. O dönem nezarethane amiri olan başka suçtan tutuklu eski polis memuru Levent Mustafaoğlu, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada tarafların avukatları da hazır bulundu.

Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, iki kadın polisin üst aramasının gereklerine aykırı eylemlerde bulunduklarının anlaşıldığını kaydederek, her iki polise ayrı ayrı 'görevi kötüye kullanma' suçundan 6'şar aydan 2'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. Savcı, o dönem nezarethane amiri olan diğer sanık Levent Mustafaoğlu'nun ise beraatını istedi.

Mahkeme, müşteki ve sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı 17 Ekim'e erteledi.