Gündem

3'üncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın kızı, eski milletvekili Nilüfer Gürsoy için Meclis'te tören düzenlendi

03 Temmuz 2024 12:53

İstanbul'daki evinde, 103 yaşında yaşamını yitiren 3'üncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın kızı ve eski milletvekili Nilüfer Gürsoy için TBMM'de cenaze töreni düzenlendi.

TBMM'deki cenaze törenine Gürsoy'un ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasi partilerin grup başkanvekilleri, milletvekilleri ve siyasetçiler katıldı.

Nilüfer Gürsoy

Törende, Gürsoy'un özgeçmişinin okunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, dua edildi. Gürsoy'un naaşı toprağa verilmek üzere Cebeci Asri Mezarlığı'na götürüldü. (DHA,ANKA)

 

Nilüfer Gürsoy kimdir?

Nilüfer Gürsoy, 1921 yılında Bursa'da dünyaya geldi. Ankara Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'ni bitirdi. Aynı üniversitede klasik filoloji asistanı olarak görev yaptı. 27 Mayıs 1960 askeri müdahalesi sonrası siyasete giren Gürsoy, 1961 yılındaki milletvekili genel seçimlerinde Adalet Partisi'nden 13'üncü dönem Bursa Milletvekili seçildi. 15 ve 16'ncı dönemlerde de aynı partiden İstanbul Milletvekili olarak görev yaptı. Celal Bayar Vakfı Başkanlığı görevini yürüten Gürsoy, 2 çocuk annesiydi. Nilüfer Gürsoy, 1883'de doğup 1986'da 103 yaşında yaşamını yitiren babası 3'üncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar ile aynı yaşta hayatını kaybetti. 

 


Türkiye'nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın kızı Dr. Nilüfer Gürsoy 103 yaşında hayatını kaybetti