Kültür-Sanat

31. İstanbul Caz Festivali son haftasına giriyor: Parklarda Caz’da bu hafta Brass Riot sahne alacak

17 Temmuz Çarşamba akşamı festivalin yeni etkinliği Pera’da bir Caz Akşamı ile aynı gecede üç farklı mekânda üç farklı sanatçı sahnede olacak

13 Temmuz 2024 15:59

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 27 yıldır Garanti BBVA sponsorluğunda düzenlenen 31. İstanbul Caz Festivali, 16 günlük maratonun son haftasına giriyor. Cazın önde gelen isimleri ve güncel müziğin yıldızlarıyla devam eden İstanbul Caz Festivali, 13 Temmuz Cumartesi günü Küçükçekmece Göl Kenarı Amfi Tiyatro’da ve 14 Temmuz Pazar günü Şişli Habitat Parkı’nda, ücretsiz olarak Parklarda Caz ile yeşili ve cazı buluşturacak.

Kabataş'tan Boğaziçi'ne sanat yolculuğu

Parklarda Caz’da bu hafta Brass Riot ve bu senenin Genç Caz+ finalistleri konuk olacak.14 Temmuz Pazar günü festivalin bir başka geleneksel etkinliği Caz Vapuru, İstanbullu swing topluluğu Brassist’in müziği, cazın erken dönem örneklerini Ragtime ve Dixiland’e özgü dramatik üslubuyla birleştiren Karambola, Rus caz grubu The Big Rhythm, cazın kalbinin Beyoğlu’nda attığı bir dönemin temsilcisi Lale Plak’tan Hakan Atala ile Erdal Akkaş ve eklektik performansıyla Shangri La’nın DJ setleriyle Kabataş İskelesi’nden demir alıp Boğaziçi’ni caz ve swing’le buluşturacak.

Kadıköy sokaklarında devam edecek

16 Temmuz Salı günü Esma Sultan Yalısı’nda Joshua Redman, Gabrielle Cavassa’nın sesiyle buluşacak. 17 Temmuz Çarşamba akşamı festivalin yeni etkinliği Pera’da bir Caz Akşamı ile aynı gecede üç farklı mekânda üç farklı sanatçı sahnede olacak. Festival son gününde,+1’li Gece Gezmesi ile Kadıköy sokaklarına yayılacak; Moda Sahnesi, Dorock XL, Kadıköy Sineması ve Kadıköy Sahne olmak üzere dört mekânda izleyiciye özgün performanslar sunacak.