Gündem

343 Digital'in sahibi İbrahim Seten'den 'montaj' açıklaması: Nevşin Mengü'nün haberi vardı

13 Ağustos 2024 12:41

Voleybolcu Naz Aydemir Akyol'un gazeteci Nevşin Mengü'ye verdiği söyleşi yeniden kurgulanarak Ersin Düzen'in programı için kullanıldı. 343 Digital'in sahibi İbrahim Seten açıklama yaptı.

Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre; Voleybolcu Naz Aydemir Akyol'un, gazeteci Nevşin Mengü'ye verdiği söyleşinin yeniden kurgulanarak 343 Digital kanalında spor yorumcusu Ersin Düzen'in programı için kullanılması gündemdeki yerini koruyor.

343 Digital'in sahibi İbrahim Seten, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Nevşin Mengü'nün konudan haberi olduğunu söyledi.

Seten, en önemli hatalarının Naz Aydemir Akyol'dan izin almamak olduğunu belirterek Akyol ve ailesinden özür diledi.

"Konuğun söylediğini esas alıyoruz"

Seten, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Olayı şöyle özetleyeyim. Biz Nevşin Mengü ile futbol dışı bir program için anlaşma yapmıştık. Röportajlar yaptık. Röportajlardan sonra bir sponsor kaynaklı, takvim kaynaklı aksamalar oldu. Sonunda röportaj devam etti ama o program Nevşin’in programına uymadı. Voleybolcularla 3 tane röportaj yaptık. O şartlar da Nevşin’e uyacak şartlar değildi. Günün sonunda elimizde 5 tane Nevşin’in röportajı oldu. Orada kendi açımızdan ben şöyle düşünüyorum: İçerik bizim içeriğimiz. Bunun Nevşin’le yapılması, başkasıyla yapılması önemi olmayabilir... Önemli olan konuk kanal olarak felsefemiz şu: Konuğun söylediğini esas alıyoruz. Ben bile röportaj yaparken kanalın sahibi olarak kendimi göstermiyorum. Burada içerik önemli.

"Naz Aydemir Akyol'dan özür dilerim"

Nevşin ile konuştuk. Ya diğer beş tane videoya Nevşin’i monte edecektik. Nevşin ile konuşarak böyle bir yol seçtik. Burada kim olabilir, Ersin Düzen olmuş. Sorular değişmiyor, konuğun söyledikleri değişmiyor, kanal değişmiyor. Hatalar silsilesi varsa da en önemli hatamız, biz bunu yaparken Naz hanımdan izin almamışız. Bunun için Naz Aydemir Akyol’dan ve ailesinden özür dilerim. Kendini Abdi İpekçi sanan, olduğundan daha farklı göstermeye çalışan, bundan faydalanmaya çalışan çok insan olduğunu gördüm. Had bildirmek, içinden geçmek için çok uğraşasım yok."

Ne olmuştu?

Voleybolcu Naz Aydemir Akyol, daha önce gazeteci Nevşin Mengü'ye verdiği bir video söyleşinin "343 Digital" kanalı için yeniden kurgulandığını ve Mengü yerine spor yorumcusu Ersin Düzen'in montajlandığını söylemişti.

"343 Digital" kanalında "Ersin Düzen ile Nirvana 4. Bölüm" başlığı ile yayınlayan videonun bir bölümünde Nevşin Mengü'nün sesi duyulmuştu.

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, dün yayınlanan yazısında, "Bu kadar büyük bir sahtecilikten sonra Ersin Düzen ekranlara nasıl çıkar bilemiyorum. Saygısızlık yaptığı sporcular ve izleyiciler ile Nevşin Mengü’den özür bile dilememiş olması nasıl bir ahlaki bataklığa düştüğünün farkında olmadığını gösteriyor" demişti.