Spor

35. Koç Topluluğu Spor Şenliği uluslararası katılım ile gerçekleştirildi

10 Şubat-26 Mayıs tarihlerinde düzenlenen şenlikte 750 takım yarıştı

28 Mayıs 2024 14:23

Türkiye’nin ilk kurumsal şenliği olan Koç Topluluğu Spor Şenliği, bu yıl 35. defa 10 Şubat-26 Mayıs’ta gerçekleştirildi. 3 kıta, 13 ülke, ve yaklaşık 7 bin Koç Topluluğu üyesi ile gerçekleştirilen etkinlikte 750 takım yarıştı. 18 branş ve 27 kategoride katılımcıların yarıştığı şenliğe, bu sene ilk kez engel tanımayan sporcular katılım sağladı.

Koç Holding yetkilileri de katıldı

Koç Topluluğu’nun Bağlarbaşı Abdülmecid Efendi Korusu’nda düzenlenen kapanış töreninde konuşan Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Koç Holding İnsan Kaynakları Direktörü Umut Günal, Koç Holding ve Koç Topluluğu üst düzey yöneticilerinin yanı sıra Koç Topluluğu çalışanları ve aileleri de şenliğe katıldı.

Vehbi Koç’un 1989 yılında başlattığı; Türkiye’nin ilk kurumsal şenliği statüsünde olan Koç Topluluğu Spor Şenliği, 8 yılda küresel bir organizasyona dönüştü. Şenlik kapsamında, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya ve Samsun olmak üzere toplam 7 bölgede müsabakalar düzenlendi, 750 takım mücadele etti.

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu şenliğin kapanış töreninde yaptığı konuşmasında, “Cumhuriyet vizyonunun iktisadi açıdan hayata geçmesine liderlik etmiş olan bir Cumhuriyet kurumu olan Koç Topluluğu, ekonomi ve toplumsal hayata yaptığı yatırımlarla ülkemizin muasır medeniyet yolculuğundaki öncülerinden biri. 35 yıl önce, toplam 4 branşta ve 500 arkadaşımızın katıldığı spor şenlikleri, bu yıl 18 branşta 6.804 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Bireysel başarının, takım ruhunun, sportmence verilen mücadelenin, son dakikaya kadar başarma arzusunun bugün, çok renkli ve anlamlı bir tabloya dönüştüğünü görüyoruz. Spor şenliğimize katılım gösteren bütün arkadaşlarımı canı yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.

"4 branşta spor okulları açtık"

Spora yapılan yatırımlar hakkında konuşan Çakıroğlu, “Deprem bölgesinde kurduğumuz Umut Kentlerde Koç Topluluğu Spor Kulübü marifetiyle, 4 branşta spor okulları açtık. Bugün aramızda Hatay’daki şampiyon kız futbol takımımızın oyuncuları da bulunuyor. Bundan büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

"3 kıta, 13 ülke, 37 şirketimizden binlerce sporcu yarıştı"

Koç Holding İnsan Kaynakları Direktörü Umut Günal, “Topluluğumuzun kültürünün ve birlikteliğinin simgelerinden olan Koç Topluluğu Spor Şenliği’nde bu sene 3 kıta, 13 ülke, 37 şirketimizden binlerce sporcu yarıştı. İstanbul, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İzmir ve Samsun olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında 1.800’e yakın müsabaka gerçekleşti. Bu yıl ilk defa engel tanımayan çalışma arkadaşlarımız da turnuvalarda bizimleydi. Artan ilgiden büyük bir mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu. (AA)