27 Aralık 2024 08:24
Güncelleme: 27 Aralık 2024 08:48
Hürriyet yazarı Fulya Soybaş, yılbaşı öncesi yaşadığı semtte pazar, kasap ve market alış verişi yaparak 4-6 kişilik bir aile için yılbaşı sofrası maliyetini hesapladı. Soybaş'ın harcamalarına göre ortalama maliyet, geçen yılın en az 2 katı, 5-7 bin lira arasında.
Geçen yıl Feriköy pazarında 4-6 kişilik aile için ortalama maliyetin 2 bin 500 lira olduğunu söyleyen Soybaş, bu yıl Şişli- Bomonti pazarını tercih ettiğini belirtti. Her şeyi 1 kilodanalan Soybaş alış veriş ve harcama bilgilerini şöyle paylaştı:
Pazar alışverişine toplam da bin 230 lira harcadım."
"Dönüşte, Kurtuluş caddesindeki Develioğlu kasaba uğruyorum. Bu yıl tercihim kestaneli iç pilavlı, iri boy piliç. Yaklaşık 3 kiloluk roaster pilici 315 liraya aldım. 2 kiloluk hindi but 410, aynı kilolardaki bütün hindinin fiyatı ise 450 lira.
Kasabın hemen yanı başındaki Gülay restorandan iç pilavlı, 5 çeşit meze ikramlı 810 kişilik pişmiş hindi almak isterseniz de fiyatı 3600 lira. Diğer fiyatları da bırakayım:
"İç pilav için Baldo pirinç: 112 TL. Kuş üzümü: (40 gr.) 35.81 TL. Dolmalık fıstık (22 gr.) 78.50 TL. Yenibahar: (50 gr.) 67.50 TL. Toz tarçın: (60 gr.) 43.60 TL. 1 kg. Kestane: 300 TL.
Market ve kasap alışverişine 3 bin 956, toplamda ise 5 bin 186 lira harcadım."
Yazının tamamını okumak için tıklayın.
© Tüm hakları saklıdır.