Dünya

ABD başkan adayı Kennedy, cinsel saldırı suçlamasına yanıt verdi: Ben bir kilise çocuğu değilim

03 Temmuz 2024 10:45

T24 Dış Haberler

ABD'de bağımsız başkan adayı olan Robert F Kennedy Jr, bir çalışanına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla ilgili olarak, "Ben bir kilise çocuğu değilim" dedi. 

Kendilerinden oy çalma potansiyeli nedeniyle seçimde iki ana partinin adayları olan Joe Biden ve Donald Trump tarafından tehdit olarak görülen Kennedy, cinsel saldırıyla suçlandı. 

Eliza Cooney isimli bir kadın, Vanity Fair'e yaptığı açıklamada 1998 yılında Kennedy'nin çocuklarına dadılık yaptığını ve bu dönemde saldırıya uğradığını ifade etti. 

O dönem Kennedy ailesinin New York'taki aile evinde yaşadığını söyleyen Cooney, Kennedy'nin bir toplantı sırasında bacağına ellediğini ve daha sonra üstsüz olarak odasına gelerek "sırtına losyon sürülmesini istediğini" aktardı. 

Cooney, birkaç ay sonra Kennedy'nin kendisini mutfakta sıkıştırdığını ve rızası olmadan ona uygunsuz şekilde ellediğini söyledi. Cooney, saldırının erkek bir çalışanın mutfağa girmesiyle sonlandığını söyledi. 

Breaking Points podcastine konuşan Cooney, "O makale çöp" dedi. 

"Başından beri söylüyorum. Ben bir kilise çocuğu değilim" diyen Kennedy, "Çok delidolu bir gençliğim oldu. Dediğim gibi dolabımda birçok iskelet var, o kadar ki oy verebilseler dünyanın kralı olurdum" diye konuştu. 

Kennedy, "Vanity Fair 30 yıllık haberleri tekrar kullanıyor. Ben kimsem oyum" ifadelerini kullandı. 

Cooney'nin suçlamalarını reddedip reddetmediği sorulduğunda Kennedy, "Yorum yapmayacağım" dedi.