Dünya

ABD Başkanı Biden, 11 eylül anma etkinliğinde Trump şapkası taktı; Beyaz Saray, "Birliği vurgulamak için" dedi

Donald Trump'ın başkanlık kampanyası da “Desteğin için teşekkürler Joe!” yazan bir paylaşımda bulundu ve Biden'ın Cumhuriyetçi şapkasıyla çekilmiş bir fotoğrafı yayımladı

12 Eylül 2024 13:21

T24 Dış Haberler

ABD Başkanı Joe Biden, 11 Eylül saldırılarının 23'üncü yıl dönümü anısına düzenlenen bir etkinlikle kısa bir süreliğine Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın kampanya şapkası taktı. 

Beyaz Saray tarafından, Pennsylvania'da kaçırılan dört uçaktan birinin düştüğü yerin yakınındaki itfaiyecileri ziyaret eden Biden'ın şapkayı bir "birlik jesti" olarak taktığı açıklandı.

Olayın kaydedildiği videoda Başkan'ın şapkalarını değiştirmeden önce bir Trump destekçisiyle dostça sohbet ettiği görülüyor.

Donald Trump'ın başkanlık kampanyası da “Desteğin için teşekkürler Joe!” yazan bir paylaşımda bulundu ve Biden'ın Cumhuriyetçi şapkasıyla çekilmiş bir fotoğrafı yayımladı. 

Shanksville'deki etkinlikte 2001 yılında El Kaide tarafından kaçırılan uçaktaki yolcular duruma karşı koymuş ve Washington'daki bir hükûmet binasına çarptırma planını engellemişti. Uçaktaki 40 kişinin tamamı hayatını kaybetmişti. 

İtfaiye binasının içinde sosyal medyada yayınlanan görüntülerde Biden'ın insanlarla sohbet ettiği ve önünde “Trump 2024” yazan kırmızı bir şapka takan bir kişiyle sohbet ettiği görülüyor. 

 

ABD'nın Demokrat Başkanı Biden, konuştuğu Cumhuriyetçi Parti destekçisine önce üzerinde başkanlık mührü olan bir şapka imzalamayı teklif etti. Yaşıyla ilgili şakaların ardından Biden adama imzalı şapkayı verdi ve Trump şapkasıyla takas etmeyi teklif etti. Toplananlardan birkaçı şapkayı takması için ona seslenince Biden, “O kadar ileri gitmeyeceğim!” dedi ve şapkayı takmadan önce yüksek sesle alkışlandı.

"Birlik jesti"

Beyaz Saray daha sonra bunun günün birlik temasının altını çizmek için bir yol olduğunu açıkladı. Basın Sözcüsü Yardımcısı Andrew Bates, X'te “Bir jest olarak, bir Trump destekçisine şapka verdi ve o da aynı ruhla POTUS'un Trump şapkasını takması gerektiğini söyledi” diye yazdı.

Olay, Trump'ın münazara sahnesinde Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e Make America Great Again şapkası gönderme şakası yapmasından saatler sonra meydana geldi.