Dünya

ABD Başkanı Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile Paris'te görüştü; askerî yardımlardaki gecikme konusunda özür diledi

Biden, Zelenski'ye "Sizi temin ederim ki ABD yanınızda olacaktır" dedi ve "Biz hala varız, tamamen" diye ekledi

07 Haziran 2024 14:25

T24 Dış Haberler

ABD Başkanı Joe Biden ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Fransa'nın başkenti Paris'te bir araya geldi. Biden, Rusya savaş alanında önemli ilerlemeler kaydederken ABD askerî yardımındaki gecikme için kamuoyu önünde özür diledi. Ayrıca hava savunma önleyicileri, topçu mühimmatı ve diğer kritik kabiliyetleri içeren 225 milyon dolarlık yeni bir silah paketi açıkladı.

Biden, Zelenski'ye "Sizi temin ederim ki ABD yanınızda olacaktır" dedi ve "Biz hala varız, tamamen" diye ekledi.

Fransa'nın başkentindeki toplantı, Kiev ordusunun kuzeyde yeni bir Rus saldırısı ve doğuda yoğun saldırılar nedeniyle baskı altında olduğu ve müttefiklerinin Ukrayna'nın Batı silahlarını kullanarak Rusya içinde bazı saldırılar düzenlemesine izin verdiği tehlikeli bir dönemde gerçekleşti.

Ukrayna'nın Rusya sınır bölgelerindeki askeri hedefleri vurmak için Batı tarafından tedarik edilen silahların sınırlı kullanımına izin verme kararının ardından Kiev'in müttefikleri ile Moskova arasındaki gerilim tüm zamanların en yüksek seviyesinde. Bu değişikliğe rağmen, Kiev'in birlikleri sayıca ve silahça yetersiz kalmaya devam ediyor ve Zelenski daha fazlası için bastırıyor.