Dünya

ABD'de Pakistanlı bir zanlı Trump'ı öldürmeye çalışma suçlamasıyla tutuklandı

07 Ağustos 2024 07:51

T24 Dış Haberler

İran ile bağları bulunduğu iddia edilen Pakistanlı bir zanlı, Donald Trump ve diğer ABD’li politikacılara yönelik suikast düzenlemeye çalışmakla suçlanıyor. 

New York’ta önde gelen Amerikalı yetkilileri öldürmek için kiralık katil bulmaya çalışmakla suçlanan 45 yaşındaki Asıf Merchant'ın doğrudan hedeflerinin arasında Donald Trump olduğu öne sürüldü.

Federal Soruşturma Bürosu FBI Direktörü Christopher Wray, planı "doğrudan İran taktiği, kiralık katil komplosu" olarak tanımladı. 

Asıf Merchant'ın önce İran, ardından Pakistan üzerinden ABD'ye girdiği belirlenirken, ABD'deki suikast planında kendisine yardımcı olacağını düşündüğü bir bağlantısı tarafından polise ihbar edildiği ve yakalandığı bildirildi. 

Merchant'ın bağlantıda olduğu kişiye, hedefler öldürülmeden önce ABD'den ayrılmayı planladığını ve şifreli kelimeler kullanarak irtibatta kalacağını söylediği iddia edildi. 

İddianameye göre Merchant, irtibat kişisinden potansiyel suikastçılarla bir toplantı ayarlamasını istedi ancak tetikçi kılığındaki gizli FBI ajanlarıyla görüştürüldü. Merchant'ın ajanlardan, hedef alınan kişinin evinden belge çalmalarını, siyasi mitinglerde protesto gösterileri düzenlemelerini ve bir siyasi kişiliği öldürmelerini istediği belirtildi. 

Merchant, hedef olan siyasi isimleri Ağustos ayının son haftası veya Eylül ayının ilk haftasında ajanlara bildirileceğini ifade ettiği iddia edildi. 

Merchant şu an New York'ta tutuklu bulunuyor.