Dünya

ABD: Irak'ta Amerikan askerlerine yönelik İran destekli saldırıya karşılık verilecek

ABD birlikleri en son 21 Nisan'da Suriye'deki Rumalyn Çıkarma Bölgesi'nde ve 22 Nisan'da Irak'taki El Esad Hava Üssü yakınlarında saldırıya uğramıştı

20 Temmuz 2024 12:03

T24 Dış Haberler 

ABD Genelkurmay Başkanı CQ Brown, bu hafta Irak'ta Amerikan askerlerini hedef alan ve Pentagon'un İran destekli militan grup Husileri sorumlu tuttuğu saldırıya karşılık verme sözü verdi. Ordunun en üst düzey generali, saldırının neden gerçekleştiği konusunda bir açıklama yapmadı.

ABD birlikleri en son 21 Nisan'da Suriye'deki Rumalyn Çıkarma Bölgesi'nde ve 22 Nisan'da Irak'taki El Esad Hava Üssü yakınlarında saldırıya uğramıştı. Bundan önce en son saldırılar Şubat ayında rapor edilmişti.

Brown, Aspen Güvenlik Forumu'nda yaptığı konuşmada "İşin kilit noktası kendimizi savunmaya devam edeceğiz ve kendi seçtiğimiz bir zamanda uygun bir şekilde karşılık vereceğiz" dedi.

Irak'ın El-Esad Hava Üssü'ndeki ABD ve koalisyon güçleri, salı günü iki insansız hava aracını durdurdu. Olayda hiçbir asker yaralanmadı ancak üste hasar meydana geldi.

Geçen hafta Pentagon'un Orta Doğu politikasından sorumlu üst düzey yetkilisi ve ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Amerikan askerlerinin çekilmesi görüşmelerini takip etmek üzere Iraklı yetkililerle bir araya gelmişti.