Dünya

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Flake: Ortak tarihimiz, geleceğin barındırdığı büyük potansiyelin güçlü bir kanıtı

Büyükelçi Flake ve Başkonsolos Eadeh, ABD'de 4 Temmuz'da kutlanan Bağımsızlık Günü için erken bir resepsiyon düzenledi

06 Haziran 2024 15:15

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, Türkiye ile ülkesi arasındaki ortak tarihin, geleceğin barındırdığı potansiyelin kanıtı olduğunu belirtti. 

Flake ve ABD Başkonsolosu Julie Eadeh, 5 Haziran’da ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda, ABD'de 4 Temmuz'da kutlanan Bağımsızlık Günü için erken bir resepsiyona ev sahipliği yaptı.  Resepsiyona aralarında devlet görevlileri, askeri ve diplomatik temsilciler, dini liderler, iş dünyası liderleri, basın mensupları ve akademi ve sivil toplumdan isimlerin de bulunduğu 1000’den fazla konuk katıldı.  İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, resepsiyona Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilen katılım gösterdi. 

Bunun İstanbul'da ev sahipliği yapacakları son resepsiyon olacağını söyleyen Büyükelçi Flake ve eşi Cheryl'in Türkiye'deki görev süresinde yaptıklarını anlatan bir video gösterildi.  Büyükelçi konuşmasında, “Ekibim ve ben, özellikle de ülkemizin bağımsızlığını kutladığımız bu akşam, Amerika Birleşik Devletleri’ni Türkiye’de temsil etmekten büyük gurur duyuyoruz. Ortak tarihimiz, geleceğin barındırdığı büyük potansiyelin güçlü bir kanıtı.” dedi. 
 
Başkonsolos Eadeh ise Türk ve Amerikan konuklara ortak değerlerin desteklenmesi konusundaki kararlılıkları sebebiyle teşekkür etti: “Gelişim, refah ve olanaklarlara uzanan yolda ortak olarak beraberce ilerleyelim,” dedi. 
 
Resepsiyonda, Deniz Piyadeleri Güvenlik Müfrezesi’nin resmi Sancak Töreni’ni takiben ABD ve Türk milli marşları seslendirildi. Büyükelçi Flake ve Başkonsolos Eadeh’nin konuşmalarının ardından resmi programın sona ermesiyle Ankara merkezli grup “Watch Out!” sahne aldı.
 
4 Temmuz 2024, ABD Bağımsızlık Bildirgesi’nin yayımlanmasının 248. yıl dönümü olacak.