Dünya

ABD’nin en yüksek mahkemesinin yargıçları, yıllık gelir ve aldıkları hediyeleri açıkladı

ABD Yüksek Mahkemesi’nin dokuz yargıcından sekizi, her yıl olduğu üzere bir önceki yılda kazandıkları gelir, gider ve aldıkları hediyeleri içeren detaylı mali tablolarını açıkladı

08 Haziran 2024 13:10

ABD’nin en yüksek temyiz yargı organı olan Yüksek Mahkeme’nin (SCOTUS) yargıçları, dün mali gelir-giderlerini ve aldıkları hediyeleri açıkladı.

Yargıç Ketanji Brown Jackson’ın hediye aldığı Beyonce konseri biletleri, yargıçların yüksek miktardaki kitap telifleri ve Yargıç Clarence Thomas’ın iş insanından aldığı ve eleştirilen Bali seyahati hediyesi dünya gündeminde yer aldı.

ABD Yüksek Mahkemesi’nin dokuz yargıcından sekizi, her yıl olduğu üzere bir önceki yılda kazandıkları gelir, gider ve aldıkları hediyeleri içeren detaylı mali tablolarını açıkladı.

Yargıç Samuel Alito'nun raporu, 90 gün uzatma talep ettiği için açıklanmadı. Mali tablolarda Yargıç Brown Jackson’ın değeri 3 bin 711 dolar olan 4 adet Beyonce konseri bileti aldığı görüldü.

Basında dikkat çeken bir diğer detay ise Yargıç Thomas’ın 2019’da milyarder iş insanı ve Cumhuriyetçi Parti bağışçısı Harlan Crow’dan hediye aldığı ancak 2019 raporuna koymadığı Bali ve California gezisi, 2023 yılı raporuna açıklama olarak ekledi.

Geziler önceki raporlarda sehven atlanmış

Dünya gündeminde daha önce yer alan ve eleştirilen iki seyahat hediyesi için Yargıç Thomas, bunların bir tür konukseverlik hediyesi olduğunu kabul etmişti. 2019 yılı raporunda “sehven atlanmış” olan bu iki seyahat Thomas’ın bu yılki raporuna düzeltme olarak eklendi.

Kitap telifleri dikkat çekti

Yargıç Gorsuch’un 250 bin dolarlık kitap telif ücreti, Yargıç Kavanaugh’ın 340 bin dolarlık telif ücreti ve yine Yargıç Brown Jackson’ın 893 bin dolarlık yayınlanacak kitabı için ‘kitap ücreti’ aldığı dikkat çeken detaylar arasında yer aldı.