Dünya Basınında Bugün

ABD seçimlerinde başa baş tablo; Ankara-Atina arasında "Ege Denizi" toplantısı | Dünya Basınında Bugün

22 Ekim 2024 09:33

T24 Dış Haberler

Kral Charles, Avustralya parlamentosunda bir senatör tarafından protesto edildi. Aborjin politikacı Lidia Thorpe, "Charles benim kralım değil" diye haykırırken parlamento resepsiyonundan kovuldu. 2024 ABD seçimlerine 2 hafta kala, Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve eski Başkan Donald Trump, oyları bir sonraki başkanın kim olacağını belirleyecek olan 7 savaş alanı eyaletinde neredeyse eşit bir şekilde yarışıyor. Güney Kore Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Kim Tae-hyo, ülkesinin Rusya ve Kuzey Kore arasındaki askeri iş birliği düzeyine uygun olarak kademeli olarak karşı tedbirler alacağını söyledi. Yunanistan liman yetkilileri ile Türkiye sahil güvenlik yetkilileri arasında uzun zamandır beklenen teknik toplantı, iki ülke arasındaki gerginlikler nedeniyle bu yılın başlarında ertelendikten sonra 12 Kasım'da Sakız adasında gerçekleştirilecek.

22 Ekim 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

The Independent | Bize topraklarımızı geri verin

Kral Charles, Avustralya parlamentosunda bir senatör tarafından protesto edildi.

Aborjin politikacı Lidia Thorpe, "Charles benim kralım değil" diye haykırırken parlamento resepsiyonundan kovuldu.


The Washington Post | Trump ve Harris yeni ankette eşit çıktı

2024 ABD seçimlerine 2 hafta kala, Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve eski Başkan Donald Trump, oyları bir sonraki başkanın kim olacağını belirleyecek olan 7 savaş alanı eyaletinde neredeyse eşit bir şekilde yarışıyor.

Washington Post tarafından Ekim ayının ilk yarısında 5 binden fazla kayıtlı seçmenle yapılan bir ankete göre seçmenlerin yüzde 47'si kesinlikle ya da muhtemelen Trump diyeceklerini belirtiyor. Muhtemel seçmenlerin yüzde 49'u Harris'i, yüzde 48'i ise Trump'ı destekliyor.


Al Arabiya | Güney Kore, Kuzey Kore-Rusya askerî iş birliğine karşı önlem sözü verdi

Güney Kore Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Kim Tae-hyo, ülkesinin Rusya ve Kuzey Kore arasındaki askeri işbirliği düzeyine uygun olarak kademeli olarak karşı tedbirler alacağını söyledi.

Güney Kore Başkanlık Ofisi, Pyongyang'a, Rusya'ya gönderildiği söylenen birliklerini derhal geri çekmesi çağrısında bulunuyor. 


eKathimerini | Yunanistan Liman Başkanlığı ile Türkiye Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri 12 Kasım'da görüşecek

Yunanistan liman yetkilileri ile Türkiye sahil güvenlik yetkilileri arasında uzun zamandır beklenen teknik toplantı, iki ülke arasındaki gerginlikler nedeniyle bu yılın başlarında ertelendikten sonra 12 Kasım'da Sakız adasında gerçekleştirilecek.

Toplantı, insan kaçakçılığıyla mücadele ve yerel makamlar arasındaki iletişimin geliştirilmesi konularına odaklanarak Ege Denizi'nde işbirliğini arttırmayı amaçlıyor.