Gündem

ABD, Türk iş insanları için “İş Vizesi” programı başlatıyor

1 milyon doları aşan yıllık gelir, en az 100 tam zamanlı çalışan kriteri...

30 Eylül 2024 08:18

T24 Haber Merkezi

Türk iş insanlarının, ABD’ye giderken yaşadığı sorunların ardından İş Vizesi Programı (BVP) başlatıldı. Bu programla ABD’nin tercih ettiği kriterlere göre seçilen şirketler için iş vizesi işlemleri hızlandırılacak. Vize birimi ile iletişim için özel e-posta adresi imkanı sağlanacak. Programdan yararlanmak için getirilen kriterlerden biri de 1 milyon doları aşan yıllık gelir ve Türkiye’de bulunan en az 100 tam zamanlı çalışan şartı olacak.

Milliyet’ten Mithat Yurdakul’un aktardığına göre, Türk iş insanları için başlatılan Business Visa Program (İş Vizesi Programı-BVP) ile ABD’nin tercih ettiği kriterlere göre seçilen onaylanmış şirketler için iş vizesi işlemlerini hızlandıracak. BVP üyeliği ile ABD vizesi isteyen Türk iş insanlarına hızlandırılmış vize randevu planlamasının yanı sıra, vize birimi ile iletişim için özel e-posta adresi imkanı sağlanacak.

Programdan yararlanmak için 1 milyon doları aşan yıllık gelir ve Türkiye’de bulunan en az 100 tam zamanlı çalışan aranacak.

Vize programına Türkiye’nin herhangi bir yerinden şirketler başvuruda bulunabilecek ancak tüm BVP vize randevuları Ankara’da planlanacak. Görevli personel ve bir konsolosluk görevlisinden oluşan iş vizesi ekibi, önceden tanımlanmış kriterlere göre uygunluğu değerlendirecek ve nihai bir karar vermeden önce gerekirse misyon içindeki ilgili bölümlerden geri bildirim isteyecek.

Vize onay sürecinde şirketlerle BVP programı kapsamında bir sözleşme imzalanacak. BVP programı kapsamında başvurular, ABD’nin Türkiye büyükelçiliğinin internet sitesi üzerinden yapılacak. Burada yer alan formu dolduracak olan şirket yetkilileri, şirketlerinin adının yanı sıra yıllık gelir, Türkiye’deki çalışan sayısı, son 2 yılda ABD’ye gönderilen vize başvurusu sayısı, ABD’ye gönderilmesi beklenen çalışan sayısı ve irtibat bilgilerini verecek. Bu bilgilere göre şirketlere hızlı bir şekilde dönüş yapılarak ABD için vize sağlanacak.

 


 

Bol ödüllü 'Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri' filminin konusu ne?