Dünya

ABD vatandaşları hükümetin kiraladığı uçakla Haiti'den kaçtı

20 Mart 2024 15:04

T24 Dış Haberler

ABD'nin vatandaşlarını çete şiddetinin ortasından "mümkün olan en kısa sürede" ayrılmaya çağırması üzerine 30'dan fazla Amerikalı hükümet tarafından ayarlanan uçakla bölgeden kaçtı. 

Yetkililer, yaptıkları açıklamada, hükümetin kiraladığı uçuşta 30'dan fazla ABD vatandaşının bulunduğunu söyledi. Uçak, Miami'ye iniş yaptı. 

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD vatandaşlarına daha az kaotik olan kuzey şehri Cap-Haïtien'den sınırlı charter uçuşları sunulacağı duyuruldu. 

Uçağın bir yolcusu olan ve çifte vatandaşlık sahibi 69 yaşındaki Marie Lucie St Fleur, Haiti'de kendisini evinde hissettiğini ve memleketinin katlandıklarını görmenin ona acı verdiğini söyledi. Yaşlı kadın,  "Kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Ülkemde yaşamak isterdim ama yapamam.” diye konuştu. 

Dışişleri Bakanlığı, Miami'deki hükümet yetkililerinin yeni gelen tahliye edilenlere bir sonraki adımları belirlemede yardımcı olduğunu söyledi. ABD ordusu geçen hafta, büyük ölçüde çetelerin kontrol ettiği bir mahallede bulunan ABD büyükelçiliğinin güvenliğini artırmak için ek kuvvetler gönderdi.