Gündem

Abdulkadir Selvi: Can Atalay’ın cezaevinden çıkmasını isteyen uzlaşmacı bir dil kullanır, bu kavganın ne faydası oldu?

19 Ağustos 2024 07:02

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Gezi tutuklusu TİP milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararını görüşmek üzere olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurulu’nda çıkan kavgayı değerlendirdiği bugünkü yazısında TİP’e yüklendi.

TİP milletvekili Ahmet Şık hedef alan Selvi, kürsüdeki sözlerini hatırlatarak, “Can Atalay’ın çıkması için bula bula terörist sevici, devlet düşmanı Ahmet Şık’ı mı buldunuz?” ifadelerini kullandı. Ahmet Şık’a saldıran AKP’li Alpay Özalan için de “kabul edilemez” diyen Selvi, “Meclis’teki kavganın haklı olan tarafı yok” dedi.

Selvi, “Can Atalay’ın cezaevinden çıkmasını isteyen uzlaşmacı bir dil kullanır. Muhalefetin içinde bu üslupta konuşacak tek bir milletvekili yok muydu? Bu kavganın Can Atalay’a ne faydası oldu? Bahçeli ne dedi: ‘Can Atalay konusu tamamıyla kapanmış.’ Peki şimdi siz Can Atalay’a iyilik mi yaptınız? Can Atalay’ın cezaevinden çıkmasını isteyen muhalefet böyle hareket etmez. Can Atalay, Osman Kavala tahliye olursa elimizde istismar edecek konu kalmaz diye mi düşünüyorlar acaba?” diye yazdı.

TIKLAYIN - TBMM'de Can Atalay oturumunda şiddet görüntüleri; AKP'li Alpay Özalan, Ahmet Şık'a saldırdı, iki vekil yaralandı!