Gündem

Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu kazandı, Özgür Özel kaybetti

27 Haziran 2024 07:39

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleşen karşılıklı ziyaretlerle, kendisinin de desteklediği, siyaset ikliminde başladığı konuşulan “normalleşme” sürecinin sonuna gelindiğini yazdı. Selvi, eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özgür Özel’e yönelik “Sarayla müzakere edilmez mücadele edilir” paylaşımını hatırlatarak, “Kılıçdaroğlu kazandı, Özgür Özel kaybetti” diye yazdı.

Siyasetteki “normalleşme” sürecinin destekçilerinden biri olan Selvi, Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, partisini eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti üzerinden eleştirilen CHP’ye yönelik açıklamalarını ve “normalleşme”ye çektiği seti hatırlattı. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri arasındaki “normalleşme” üzerinden yapılan karşılıklı açıklamalara işaret eden Selvi, “Normalleşmenin tabutuna ilk çiviler çakıldı. Cumhur İttifakı ise bu süreçten güven tazeleyerek çıktı” yorumunu yaptı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN-Erdoğan: Sıkılı yumrukları açacak olan muhalefettir; çabamız aslında muhalefeti normalleştirme çabasıdır

TIKLAYIN - Özel'den "normalleşmesi gereken CHP'dir" diyen Erdoğan'a: Olsa olsa iktidar ortağının gönlünü yapmaya yönelik kurulmuş bir cümledir

TIKLAYIN - Erdoğan ve Bahçeli Külliye'de: Görüşme Bahçeli'nin rahatsızlığına rağmen gerçekleşti, öncesinde "birlik" mesajı verildi

Gökçer Tahincioğlu yazdı - Bahçeli "AKP içinde suyu bulandıranlar, feragat ederiz, gereğini yaparız" sözleriyle ne demek istedi; Cumhur İttifakı'nın sürmesini koşula mı bağladı?

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Sinan Ateş'in ablası: Bahçeli samimiyse elimizdeki bütün belgeleri vermeye hazırız, katilleri birlikte yakalayalım

MURAT SABUNCU

Özgür Özel: Demirtaş ile çalışma toplantısı yapmak istiyorum, MHP Sinan Ateş cinayetinde sınıfta kaldı

Cinayete ilişkin haberler için tıklayın.