Gündem

Büyükada'daki minibüs protestosunda polisten eylemcilere: Eşkıyalık bu, Büyükşehir Belediyesi'nin önüne gidin

Eylemde bir vatandaş hastaneye kaldırıldı, gözaltılar var

17 Haziran 2024 20:47

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Adalar'a gönderilen 13 adet elektrikli minibüse tepki gösteren Adalar sakinleri bugün eylem yaptı. Adalar'ın SİT alanı ve 'Yaya Bölgesi' olduğunu belirten vatandaşlar, Büyükada'da bulanan Çınar Meydanı'nda ve İETT Garajı'nın bulunduğu Kurşunburnu Mevkii'nde eylem yaptı, İETT garajında bulunan minibüslerin çıkışını engellemeye çalıştı. Çınar Meydanı'nda yapılan müdahale sırasında bir kişi fenalık geçirdi. Bazı Adalar sakinleri de gözaltına alındı.

Adalıların adada minibüsle ulaşıma tepkileri sürüyor. Bugün yapılan protestoda bir polis amiri, eylemcilere "Eşkıyalık bu" diyerek, eylemcilerden yolu açmalarını istedi. Eylemciler yeniden yolu kesince, bazı eylemciler gözaltına alındı. Polis amiri, eylemcilere "Bunu yapmayın. Büyükşehir Belediyesi'nin önüne git kardeşim. Oraya git anlat. Niye gitmiyorsun oraya?" şeklinde bağırdı.

İstanbul'da yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği yerlerin başında Adalar geliyor. Faytonların kaldırılmasının ardından Adalar'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 3 kişilik elektrikli taksiler ve 13 kişilik minibüsler ulaşımı sağlıyordu. Ancak İBB'nin 20 kişilik elektrikli minibüsleri bölgeye göndermesi Adalar halkının tepkisine neden oldu.

Bölgenin SİT alanı ve 'Yaya Bölgesi' olduğu belirten ada sakinleri, 'Azmanbüs' adını verdikleri minibüslere karşı bugün eylem yaptı. Büyükada'da bulunan Çınar Meydanı ve İETT Garajı'nın bulunduğu Kurşunburnu mevkiinde bir araya gelen ada sakinlerine polis müdahale etti.

Fotoğraf: DHA

1 kişi fenalaştı, bazı eylemciler gözaltına alındı

DHA'nın aktardığına göre Çınar Meydanı'nda yapılan müdahale sırasında fenalaşan bir kişi hastaneye kaldırıldı.

Kurşunburnu mevkiinde bulunan İETT garajında bulunan minibüslerin çıkışını engellemeye çalışanlara polis izin vermedi.

Polis: Eşkıyalık bu, Büyükşehir Belediyesi'nin önüne git kardeşim

Bir polis amiri, eylemcilere "Eşkıyalık bu" diyerek, yolu açmalarını istedi. Eylemcilerden bir kişi, "Burası yaya yolu. Bunların izinleri var mı?" karşılığını verdi. Polis yetkilisi ise "İBB'ye soracaksınız bunu. Ben ulaşım araçlarını korumakla görevliyim" dedi.

Daha eylemciler yeniden yolu kesince, bazı eylemciler gözaltına alındı. Polis amiri, eylemcilere "Bunu yapmayın. Büyükşehir Belediyesi'nin önüne git kardeşim. Oraya git anlat. Niye gitmiyorsun oraya?" şeklinde bağırdı.

Önceki gün 10 kişi gözaltına alınmıştı

Büyükada'da dün düzenlenen eylemde de 10 kişi, araçların çalışmasına engel oldukları gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Fotoğraf: DHA

TIKLAYIN - Tepkilere neden olmuştu: İBB'den Adalar'daki minibüslerle ilgili açıklama

TIKLAYIN - İETT'nin Adalar'a minibüs kararı, Adalıları ayaklandırdı: İBB ne diyor, halk ne istiyor?