Gündem

Yazar Ahmet Ümit'ten İmamoğlu'na “azmanbüs” çağrısı: Bundan vazgeçin, aklınızı başınıza toplayın, yapmayın!

Yazar Ahmet Ümit, adalardaki “azmanbüs” sorunu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında İmamoğlu'na çağrıda bulundu

22 Haziran 2024 12:09

Yazar Ahmet Ümit, ada sakinlerinin kaldırılmasını istediği “azmanbüsler” ilgili Büyük Ada Saat Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Yazar Ümit, ''Buradan bedeller ödeyerek desteklediğim İmamoğlu'na sesleniyorum; bundan vazgeçin, yapmayın!'' dedi.

İETT'nin protestolara karşın Büyükada’ya “azmanbüs” adlı minibüsü götürmesinin ardından başlayan eylemler sürüyor. Adalar halkı, Adalar Sivil İnisiyatifi’nin çağrısıyla Adalar Saat Meydanı'nda bir araya geldi. Yazar ve aynı zamanda ada sakini olan Ahmet Ümit, yurttaşların tüm itirazlarına ve protestolarına rağmen Büyükada’ya getirilen “Azmanbüs” adlı araçlarla ilgili basın açıklaması yaptı.

''Bundan vazgeçin, aklınızı başınıza toplayın, yapmayın!''

Adalılar adına basın açıklaması yapan ada sakini yazar Ahmet Ümit'in açıklamaları şu şekilde:

"Ada halkı 8 gündür ayakta. O kadar önemli bir konu ki ben de yazdığım romanı bırakıp geldim. Adalar tüm insanlığın ortak kültür mirasıdır. Burası tüm İstanbulluların, tüm Türkiye'nin. Biz buraya insanlar gelmesin demiyoruz. Biz elitist değiliz. Biz doğa severiz. Biz tarih severiz. Biz dünyada biricik olan bu adayı korumak istiyoruz. Burası sit alanı burada bu minibüsler olmaz. Bu cinayettir."

''Buradan bedeller ödeyerek desteklediğim İmamoğlu'na sesleniyorum: Defalarca trollerin saldırısına rağmen her zaman her yerde onu destekledim. Bundan vazgeçin, aklınızı başınıza toplayın, yapmayın! Her şeyin güzel olması için kararların doğru olması lazım. Alınan kararların güzelliklere yol açması lazım. Halka rağmen, halkın katılımı olmadan belediyecilik yapamazsınız. O yüzden kararlarınızı halkla alın. İBB lütfen verdiğiniz sözü yerine getirin.''