Politika

Adalet Bakanı Tunç'tan Sinan Ateş açıklaması: Sayın Cumhurbaşkanı'mız hiçbir şeyin karanlıkta kalmayacağını belirtti.

12 Haziran 2024 16:20

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AKP'nin Meclis'e sunmaya hazırlandığı 30 gün içinde sahiplenilmeyen sokak hayvanlarını "uyutmayı" öngören yasa teklifine ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ayşe Ateş görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, AKP'nin Meclis'e sunmaya hazırlandığı 30 gün içinde sahiplenilmeyen sokak hayvanlarını "uyutmayı" öngören yasa teklifine ilişkin "Önemli olan orta yolu bulmak. Hayvanlar bizim can dostumuz" ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti:

"Okula gidemeyen çocuklarımız var, sabahları namaza gidemeyen yaşlılar, vatandaşlarımız var. Dolayısıyla sokaklarımızın korunaklı olması lazım. İnsanımızı korumamız lazım. Bu konuda hem insanlarımızı korumamız lazım. İnsan sağlığı da önemli hayvan sağlığı da önemli. Bir orta yolu TBMM’deki vekillerimizin bulacağına yürekten inanıyoruz.

Hem hayvanlarımızın birbirine zarar vermemesi lazım, işkence etmemeleri lazım (büyük hayvanlar küçüklere.) Hem de insanların sokakta korunması lazım. BU konuda henüz taslak çalışması netleşmeden, ‘şu olacak bu olacak’ dememiz de mümkün olmaz. Ama burada insan sağlığını korumak için tedbirleri almamız lazım. Belediyelere özellikle bu konuda görevler ve yetkiler verilmesi lazım. BU konuda görevli kişilerin belirlenip bu konudaki yaptırımların belirlenmesi, barınakların artırılması ve özellikle yapımı ile ilgili bir takım maddi destekler oluşturulması gerekiyor. BU konudaki çalışmaları vekillerimiz gerçekleştireceklerdir."

Ayşe Ateş- Erdoğan görüşmesine ilişkin açıklama

Tunç ayrıca dün kendisinin de katıldığı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş arasındaki görüşmeye ilişkin de "Sayın Cumhurbaşkanı'mız hukuk devletinde hiçbir şeyin karanlıkta kalmayacağını belirtti. Sinan Ateş davasında 22 tutuklu var. Dosya kamuoyunun gündeminde, duruşma 1 Temmuz'da" dedi.

Kaplan soruşturması

Tunç, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasına ilişkin de, "Dosyalarımız Macaristan yetkili makamlarında, gerekli iade sürecini bekliyoruz" dedi.

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Cinayete ilişkin tüm haberler için tıklayın.