Gündem

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere kimdir?

Türkiye sandık başına gitti ve yerel yöneticilerini belirledi. Sonuçlara göre, 14'ü büyükşehir 35 belediye kazanan CHP, Türkiye genelinde en çok oyu alan parti oldu. AKP'nin Adıyaman'da aday gösterdiği Süleyman Kılınç da CHP'li rakibi Abdurrahman Tutdere'ye kaybetti. sonuçların ardından Abdurrahman Tutdere ile ilgili bilgiler merak edildi. Peki, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere kimdir?

01 Nisan 2024 14:03

Türkiye 31 Mart yerel seçimleri için sandık başındaydı. Partilerin Türkiye genelinde aldığı oy oranlarına bakıldığında, Cumhuriyet Halk Partisi, yüzde 37.7, AK Parti yüzde 35.5, Yeniden Refah Partisi yüde 6.2, Milliyetçi Hareket Partisi yüzde 5, İYİ Parti ise yüzde 3.8 oy aldı. Adıyaman da sonucu en çok merak edilen illerden biriydi. AKP Adıyaman Belediye Başkan Adayı Süleyman Kılınç, CHP'li rakibi Abdurrahman Tutdere'ye kaybetti. Sonuçların gelmesinin ardından Abdurrahman Tutdere ile ilgili detaylar vatandaşlar tarafından merak edildi. Peki, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere kimdir?

Abdurrahman Tutdere kimdir?

Abdurrahman Tutdere, 1976 yılında Adıyaman merkeze bağlı Bağlıca köyünde doğdu.İlk ve orta öğrenimini Adıyaman'da, lise öğrenimini Adana'da tamamlayan Tutdere, 1997 yılında Atatürk Üniversitesi Erzincan Hukuk Fakültesini bitirdi.

Aktif siyasete, 1998 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman İl Gençlik Kollarında başlayan Tutdere, parti bünyesinde çeşitli görevler aldıktan sonra 2018 Genel Seçimleri'nde CHP'dan Adıyaman milletvekili seçildi.Tutdere, evli ve 2 çocuk babasıdır.

SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN