Magazin

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama

09 Mayıs 2024 16:27

İstanbul'da sabah saatlerinde evine düzenlenen operasyonda uyuşturucu bulundurduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan müzisyen Kalben, sosyal medya hesaplarından video ile açıklama yaptı. 

Dün Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kalben Sağdıç'ı gözaltına alarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Emniyetteki ifadesinde uyuşturucu satmadığını, sadece kullandığını söylediği belirtilen Kalben adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki işlemlerinin ardından Kalben Sağdıç, yurtdışına çıkış yasağı konularak adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi, daha sonra hakimlikçe adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. 

Kalben serbest kaldıktan birkaç saat sonra sosyal medya hesaplarından sevenlerine seslenerek, "İyiyim, daha da iyi olacağım" mesajını vererek şu ifadeleri kullandı:

"Canlarım, müzik, edebiyat ve dostluk yoluyla tanıştıklarım.. Sokaklarda, konserlerde, festivallerde ve imza günlerinde buluştuklarım.. Kah güzel kah acı günlerimizi paylaştıklarım.. Umudundan, sevgisinden, dayanışmasından değer aldıklarım, destek aldıklarım.. Sağlığımla ilgili endişe duymanızı istemiyorum. Kıymetli kamuoyumuzu bu şekilde oyaladığım için üzgünüm. Ben ailemin, sevdiklerimin, yakınlarımın yanındayım. İyiyim, daha da iyi olacağım. Hep daha da iyi olmak için çabalıyorum ve çabalayacağım. Sizi sevgiyle kucaklıyorum"