Gündem

Afyonkarahisar’da kadın cinayeti: Mehmet Ali Uyanık isimli kişi, birlikte yaşadığı eşini ve arkadaşını katletti

Mehmet Ali Uyanık

17 Ağustos 2022 21:20

Afyonkarahisar’da karısını ve "ilişkisi olduğu" iddia ettiği arkadaşını öldüren zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olay, Sandıklı’da dün öğle saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Mehmet Ali Uyanık, dün öğle saatlerinde ilçe merkezinde eşi Sibel Uyanık'ı arkadaşı İbrahim D (27) ile yan yana gördü. Duruma öfkelendiği iddia edilen Uyanık tartışma yarattı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Mehmet Ali Uyanık, yanında bulunan tabanca ile Sibel Uyanık ile İbrahim D.'ye ateş açtı.

Sibel Uyanık, tabancayı görünce kaçmaya başlarken, İbrahim D., ise kahvehaneye sığındı. İçeri giren Mehmet Ali Uyanık, İbrahim D.'ye ateş etti. Bu sırada kahvehanede bulunan İbrahim D.'nin babası Adil D.'de (57) açılan ateşte yaralandı. Kahvehaneden dışarı çıkan Mehmet Ali Uyanık, Sibel Uyanık'a da ateş açtı.

Olayın ardından çevredekilerin haber vermesiyle bölgeye çok sayıda polis ve 112 Acil servis ambulansı sevk edildi. Bölgeye gelen sağlık ekipleri Sibel Uyanık'ın öldüğünü belirlerken, ağır yaralanan İbrahim D., ile babası Adil D.'yi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan İbrahim D. de kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Cinayeti işledikten sonra kaçan Mehmet Ali Uyanık ise Sandıklı İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin başarılı takibi sonrası olaydan yaklaşık yarım saat sonra metruk bir binada suç aleti tabancayla yakalanarak gözaltına alındı. Bugün mahkemede hakim karşısına çıkan katil zanlısının tutuklanarak cezaevine gönderildiği açıklandı. (İHA)