Çevre

Ağaç kesimini engellemeye çalışırken öldürülen Reşit Kibar'ın anısına Türkiye geneline yayılan "Yaşam Nöbetleri" devam ediyor

"Reşit Ağabey’in dışarıda olan katillerinin, azmettiricilerinin de tutuklanması için ne gerekiyorsa yapacağız"

06 Ekim 2024 07:08

T24 Çevre

Artvin, Hopa'da doğa katliamına karşı direnirken öldürülen Reşit Kibar için başlatılan yaşam nöbeti, ölümünün birinci ayında Türkiye geneline yayılıyor.

"Kimse geri adım atacağımızı sanmasın"

Çifteköprü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin organizasyonuyla her pazar düzenlenen bu nöbetler, bugün de devam edecek. BirGün'ün aktardığına göre, Kooperatif Başkanı Gökhan Genç, yaşam nöbetinin önemine değinerek şunları söyledi:

"1 aydır olayın yaşandığı Cankurtaran bölgesinde yapılan yaşam nöbetini bu sefer ülke genelinde düzenliyoruz. Her pazar da devam edeceğiz. Dursun Ali’nin tutukluluğuyla, soruşturmanın seyrine dair basın açıklaması da yapacağız. Birçok kurum, vakıf davetlimizdir, gelip katılacaklar.

Bu nöbetlerin büyük bir amacı, sadece Cankurtaran değil, ülke genelinde yaşanan olumsuzluklara değinmektir. Sadece Cankurtaran’ı kurtarmakla olmuyor, memleketin her tarafında bir talan var. Her seferinde biraz daha büyüyerek bu nöbetleri sürdüreceğiz.

Reşit Kibar bizim büyük kaybımız ama kimse sanmasın ki geri adım atacağız. Reşat Abi’nin davasını takip ediyoruz, hukuki süreçleri başlattık. Ailesinin yanındayız. Reşit Ağabey’in dışarıda olan katillerinin, azmettiricilerinin de tutuklanması için ne gerekiyorsa yapacağız. Suç duyurularında bulunduk, davalarının da takipçisiyiz."

Artvin’de Cankurtaran’da başlayan nöbetler ayrıca şu bölgelerde düzenlenecek:

İstanbul’da Validebağ Korusu ve Heybeliada, Kablo Mevkii,

İzmir’de Kıbrıs Şehitleri ÖSYM Parkı,

Aydın Salihli’deki Demokrasi Meydanı,

Muğla, Akbelen Ormanı,

Kazdağları’nda Altınoluk Cumhuriyet Meydanı,

Balıkesir’de Burhaniye İskele Meydanı’nda,

Ankara’da Kuğulu Park Eskişehir’de Hamamyolu Anıt Ağaç


'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye