Gündem

Polislerle çatışmaya girince kendini vurmuştu: Ahmet Aramaz, Şehir Hastanesi’nden firar etmiş

21 Ağustos 2024 18:30

T24/Ankara

Ankara Sincan’da, firariyken polis tarafından sıkıştırılınca silahıyla kendisini vuran Ahmet Aramaz’ın nasıl firar ettiği ortaya çıktı. Denetimli serbestlik hükümleri kapsamında dışarıdayken hakkında yeni bir dava daha açılınca tekrar Açık Ceza İnfaz Kurumu’na alınan Aramaz’ın burada midesinden rahatsızlanması gerekçesiyle kaldırıldığı Bilkent Şehir Hastanesi’nden firar ettiği anlaşıldı.

“Firar” skandalı, Ahmet Aramaz'ın polis takibindeyken kendisini vurmasıyla açığa çıktı

Covid iznine çıktı

T24’ün edindiği bilgiye göre, çok sayıda suçtan sabıkası bulunan ve dün sivil polisler tarafından yakalanacağını anlayınca silahıyla kendisini vuran Aramaz’ın, nasıl firar ettiği ortaya çıktı. Buna göre, hakkında kesinleşmiş ceza bulunan Aramaz, 2019 yılında hükmün infazı için kapalı cezaevine alındı. Burada yaklaşık 3 yıl kaldıktan sonra 2022 yılında açık cezaevine nakledildi. Aramaz daha sonra Covid tedbirleri kapsamında izne gönderildi. Ardından da cezasının infazına 5 yıldan daha az süre kaldığı gerekçesiyle denetimli serbestlik hükümleri kapsamında koşullu salıverme ile tahliye edildi.

Suç işleyince denetimli serbestlik hakkı yandı

Ancak bu süreçte bir kez daha suç işleyen Aramaz hakkında yeni bir dava daha açılınca, Aramaz'ın denetimli serbestlik hakkı yandı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Aramaz, Ankara Emniyeti’nce yakalanarak adliyeye çıkarıldı. Ardından da bir kez daha açık ceza infaz kurumuna alındı. Bir süre sonra Aramaz, midesinden rahatsızlandığı gerekçesiyle Bilkent Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Aramaz, burada tedavisi devam ederken firar etti.

Kendisini vurdu

Firarının ardından cezaevi, yaşanan gelişmeyi savcılık kanalıyla Ankara Emniyeti’ne bildirdi. Polis, gelen talimat sonrasında yeniden Aramaz’ın peşine düştü. Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne bağlı sivil polis ekipleri, dün Aramaz’ın Sincan’da olduğunu belirledi. Polisler tarafından sıkıştırılan Aramaz, elindeki silahla iki kez havaya ateş ederek polislerden kurtulmak için bir giyim mağazasına girdi. Kendisine müdahale edileceğini anlayınca elindeki silahla kendisini vurdu. Karnından yaralanan Aramaz, hemen bölgedeki bir özel hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.