Gündem

Ahmet Hakan: Ak Parti’de “tevazu yarışması” yapılsın

Seçimlerin ardından gündem konularından biri de AKP'li bazı isimlerin lüks yaşantıları oldu

22 Nisan 2024 07:54

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, AKP kadrolarındaki isimlerin taktığı saat, çıktığı tatil, yediği yemekle gündeme geldiği şu günlerde “Ak Parti’de ‘tevazu yarışması' yapılsın” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yüksek enflasyon, hayat pahalılığı vatandaşın belini bükerken AKP’li vekillerin ıstakoz paylaşımı, çıktığı tatil, taktığı pahalı saatler tartışma konusu oldu. Son yaşanan olaylardan biri AKP Milletvekili Şebnem Bursalı'nın Instagram hesabından paylaştığı 'Monaco Yat Kulübü'nde ıstakoz' görseli tartışma konusu olmuştu. Öte yandan AKP’nin Çankırı Belediye Başkan adayı Hüseyin Filiz’in Maldivler’de çektirdiği tatil fotoğrafı da gündem olmuş, en son AKP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu’nun sonradan sildiği fotoğrafındaki Rolex marka saati dikkati çekmişti.

Ahmet Hakan, söz konusu gündeme ilişkin olarak bugün kaleme aldığı "Ak Parti’de 'tevazu yarışması' yapılsın" başlıklı yazısında şunları kaydetti:

“Kimin arabası daha küçük, daha gösterişsiz, daha eski model, daha ucuz, daha az konforlu ise onun ‘ayın mütevazısı’ seçildiği bir yarışma yapılsın. Kim bir makama kendisini değil de daha liyakatli olduğunu düşündüğü bir arkadaşını öneriyor ise onun ‘son 20 yılın mütevazısı’ seçildiği bir yarışma yapılsın. Kim oğlunu, kızını, yakınlarını, akrabalarını bulunduğu makamın kıyısından bile geçirmiyorsa onun ‘yılın mütevazısı’ seçildiği bir yarışma yapılsın. Kim tavuk döner yemeyi tercih ediyorsa, Casio saat takıyorsa, tatil için Yozgat’ın Çamlık’ına çıkıyorsa onun ‘günün mütevazısı’ seçildiği bir yarışma yapılsın.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.