Gündem

Ahmet Hakan'dan müdürü işten çıkarılan belediye çalışanına destek: Buradan Atatürk’e saygısızlık çıkarmak, çok zorlama

Belediye çalışanı, Atatürk heykelini temizlediği sırada boyu yetişmediği yerlere bezle erişmeye çalıştı, o anların kaydedilmesinin ardından müdürünün işten çıkarıldığı ileri sürüldü

06 Eylül 2024 08:10

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Sivas Belediyesi’nin temizlik çalışanının Atatürk heykelinin yetişemediği kısımlarını silmeye çalıştığı anların kayda alınmasının ardından müdürünün görevine son verilmesini eleştirdi. Hakan, “Buradan Atatürk’e saygısızlık çıkarmak, çok zorlama” dedi.

Sivas'ta yapılan Sivas Kongresi 105. Yıldönümü Resmi Programı'nda Atatürk Anıtı’nı çelenk koyma töreni öncesinde temizlemeye çalışan belediye çalışanının görüntüsü kameralara yansıdı. Çalışan yetişemediği kısımları bezini savurarak temizlemeye çalıştı. Bu görüntülerin kamuoyuna yansımasının ardından söz konusu çalışanın müdürünün işten çıkarıldığı belirtildi.

Ahmet Hakan söz konusu olayla ilgili bugünkü köşesinde şunları kaydetti:

"Sivas’ta bir temizlik görevlisi, Atatürk heykelini temizliyor. Görüntüyü izledim. Merdivenle heykele yetişmeye çalışan görevli, elindeki bezi heykelin kafa kısmına vuruyor. Evet, biraz tuhaf bir görüntü. Ama art niyet olmadığı da çok açık. Şöyle bir masumiyeti var görüntünün: Evde yetişemediği yerleri temizlemeye çalışan anneler gibi temizlik yapıyor o görevli. Buradan Atatürk’e saygısızlık çıkarmak, çok zorlama. Hele bu olay nedeniyle Sivas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü’nün görevden alınması, aşırı hassasiyetin geldiği son nokta."