Politika

Gündem "tasarruf tedbirleri" | Beyoğlu'nun 17 mahalle muhtarı Tunus'a gitti; Demircan: Tunuslulara bakış açısını olumlu olarak etkileyecek

04 Haziran 2024 21:11

Tasarruf tedbirleri gündemin ilk sıralarında yer alırken Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinin mahallelerinde görev yapan 17 muhtarı Tunus’ta ağırladı.

Beyoğlu ilçesindeki bazı muhtarlar Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Demircan’ı ziyaret etmek için Tunus'a gitti.

"Muhtarların Tunus’u tanıması, Tunuslulara bakış açısını olumlu olarak etkileyecek"

Beyoğlu mahalle muhtarlarının ziyaretine ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Büyükelçi Demircan, Tunuslu muhtarlar ile bir araya geleceğini belirtti, “Beyoğlu muhtarları ile başkent Tunus’ta görev yapan muhtarları da bir araya getirmek için bir program yapıldı. Muhtarların Tunus’u tanıması, Türkiye’yi ziyaret eden Tunuslulara bakış açısını da olumlu olarak etkileyecektir. İlişkiler insan merkezli kuruluyor, Büyükelçiliğin görevlerinden biri de bu ilişkilerin kurulmasına ön ayak olması. Kardeşliklerin tesisi için, belediyeden belediyeye, okuldan okula, muhtardan muhtara ve insandan insana ilişkilerin kurulması için gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

"Nazik ziyaretleri için her bir muhtarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum"

Sosyal medya platformu X üzerinden de muhtarların ziyaretine ilişkin olarak paylaşımda bulunan Dermican, " İstanbul’un güzide semti Beyoğlu’nun Muhtarlarını Büyükelçiliğimizde ağırladık. Nazik ziyaretleri için her bir muhtarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye yazdı.