Gündem

Ahmet Taşgetiren: Devlet yönetiminde MHP ile bağlantılı bir "paralel yapı" var mı?

"Ayşe Ateş Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil bütün liderler tarafından kabul edildi, dinlendi, bir tek Devlet Bahçeli onu kabul etmedi. Normal mi bu?"

05 Temmuz 2024 10:36

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, gündemine Sinan Ateş cinayeti davasını taşıdı. Taşgetiren, FETÖ'yü işaret ederek "cemaat" olarak başlayan bir yapının "camia" olarak şekillendiğini ve yargı- emniyetin içine "sızdığını" hatırlatarak Sinan Ateş cinayetinin de bu "legal görünümlü illegal yapıyı hatırlattığını söyledi. Sinan Ateş'in Ülkü Ocakları eski başkanı olduğuna değinen Taşgetiren, "'Ülkücü şehit.' Ülkücü şehitler konusunda 'Camia'nın kadar duyarlı olduğunu bilmeyen yoktur. Ama 'Camia' Sinan Ateş’e sahip çıkmıyor. Acaba neden? (...) Devlet yönetiminde MHP ile bağlantılı bir 'Paralel yapı' var mı?" dedi.

"Üstelik ailenin Sinan Ateş’in katillerinin peşine düşmesi, 'Camia' tarafından hoş karşılanmıyor." diyen Taşgetiren'in köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Sinan Ateş’in katliyle sonuçlanan süreçte 'Camia' ile iltisaklı kişiler rol alıyor. 'Sinan Ateş’in ipinin çekildiği, kaleminin kırıldığı' ve 'tetikçiler arandığı' yolunda sözler tedavül ediyor camia içinde.
Cinayetle sonuçlanan trafiğe, kimi zaman istihbarat, kimi zaman tetikçiyle birlikte yolculuk ve pois kontrollerini aşmak biçiminde eşlik eden özel harekatçı vs var. Yer yer Sinan Ateş’in konumunu tespit için yine resmi görevlilerden yararlanılıyor.

İddianamenin hazırlanması vs. gibi Yargı sürecinde, yargıç – savcı değiştirilmesi gibi kimi müdahalelerin gerçekleştiği de kamuoyunun bilgisi içinde…

Herkes cinayetle ilgili olarak MHP’yi sakınmakta itina ediyor. Buna CHP Genel Başkanı Özgür Özel dahil. Ama MHP’nin Sinan Ateş’e sahiplenmemesi de herkesin çözemediği sorular arasında.

'Sahiplenmez sahiplenmez, buna macbur mu?' diye bakılabilir. Ama normalde MHP tabanı sayılacak binlerce 'Ülkücü'nün Bursa’da Sinan Ateş’in cenazesine katıldığı ve bozkurt işareti yaparak katilleri lanetlediği de görüldü.

Ayşe Ateş Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil bütün liderler tarafından kabul edildi, dinlendi, bir tek Devlet Bahçeli onu kabul etmedi. Normal mi bu?

Devlet yönetiminde MHP ile bağlantılı bir 'Paralel yapı' var mı ve bu durum, karışılan olaylar sebebiyle iltisaklı alanları 'Legal görünümlü illegal yapı' haline getirir mi?

Bu sorular ortada duruyor

'Yargıda ve Emniyet’te bir paralel yapı oluşmuş mudur, bu yapı legal görünümlü illegal yapı niteliğine bürünmüş müdür?'

Bu sorunun cevabı, belli ki İktidarın belirleyici ortağı Ak Parti’den ve sayın Cumhurbaşkanı’ndan istenecektir. Sayın Bahçeli’nin konumu, bu meselede çok tartışmalıdır.

Milli Güvenlik Kurulu da, meseleyi gündemine alabilir. Hatta vakitlice alması yadırganmaz. Çünkü geç kalınca ülkenin nasıl badirelere sürüklendiği biliniyor.

Yazıyı dünkü duruşmada konuşan anne Saniye Ateş’in bir sorusuyla bitirmek farz oldu: 'Bu devletin üstünde devlet mi var ben kime gideyim?' Siz söyleyin, kime gitsin?"

TIKLAYIN-Sinan Ateş davasında beşinci gün; ara karar çıkması bekleniyor