Politika

Ahmet Türk'ten Özgür Özel'in kayyım açıklamasına: Demokrasi ve halk iradesine saygının önemi açısından değerlidir

03 Haziran 2024 16:37

T24 Haber Merkezi

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Hakkari Belediyesi'ne kayyım atamasıyla ilgili açıklamasını paylaştı, demokrasi vurgusu yaptı. 

Türk, "Sayın Özgür Özel’in bu açıklaması demokrasi ve halk iradesine saygının önemi açısından değerlidir. Herkesi adalet, hukuk ve demokrasiyi korumaya davet ediyoruz" dedi.

"Kayyım zihniyetini canlandırmak isteyenler önce belediyelere bıraktıkları borç bataklığına baksın"

Özel'in paylaşımını değerlendirdikten sonra paylaşımlarına devam eden Ahmet Türk, şöyle yazdı:

"Türkiye'de demokratik siyasetin önü birkez daha kayyım politikası ile tıkanmıştır. Kayyım darbesine karşı halkın iradesini savunuyoruz. Kayyım uygulaması seçilen kişiye  karşı değil, kendisini seçen halk iradesine karşı bir darbedir.

Halkın iradesini hukuksuz bir şekilde gasp eden kayyım zihniyetini canlandırmak isteyenler önce belediyelere bıraktıkları borç bataklığına baksınlar. Bu kayyımcı anlayışı reddediyoruz. Halkımız bu kayyımcı anlayışı tanımadığını 31 Mart'ta demokratik yollarla bir kez daha gösterdi.

Bu darbeci ve kayyımcı zihniyet sadece Hakkari'ye değil bütün Türkiye halkının iradesine yönelik bir tehdittir. Tüm demokrasi güçlerini bu irade gaspına karşı adalet, hukuk ve demokrasiyi korumaya davet ediyorum."


TIKLAYIN - Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanması tepki çekti: "Tamamen antidemokratik bir uygulama; bu yanlıştan bir an önce vazgeçin!"

TIKLAYIN - Özgür Özel'den kayyım tepkisi: Yaşananlar, Hakkari halkının iradesini yok saymaktır, kayyım anlayışının karşısındayız!

TIKLAYIN - CHP'den Hakkari Belediyesi'ne kayyım kararına ilk tepki: Erdoğan'ın "normalleşme" söylemi, bakanlar eliyle baltalanıyor

TIKLAYIN - Hakkari Belediyesi'ne polis baskını; Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, gözaltına alındı

TIKLAYIN - Bakanlık duyurdu, Hakkâri Belediyesi'ne kayyım atandı

TIKLAYIN - Hakkari yerel seçim sonuçları

TIKLAYIN - Kayyım bilançosu: Diyarbakır’da taşınmazlar 290 milyon TL'ye resmi kurumlara devredildi

TIKLAYIN - DEM Parti Grup Başkanvekili Koçyiğit'ten Hakkâri açıklaması: Bu karar Türkiye demokrasisine ve muhalefete kurulmuş büyük bir kumpastır; nöbet eylemlerine başlayacağız