Gündem

Ahu Tuğba’nın kızından otopsi açıklaması

"Sağ gözü biraz kanlıydı ve yastıkta da bir kan vardı, ben şüphe ettim evladı olarak"

27 Eylül 2024 06:52

T24 Haber Merkezi

Miami’deyken hayatını kaybeden oyuncu Ahu Tuğba’nın cenazesi, otopsi yapılması nedeniyle halen Türkiye’ye getirilemedi. Oyuncunun kızı Anjelik Calvin, konuya ilişkin yeni açıklamalar yaptı.

KOAH hastası olan Ahu Tuğba’nın ölümü şüpheli bulunduğu için otopsi işlemleri uzamış ve cenaze nakil işlemleri tamamlanamamış, Anjelik Calvin sosyal medya üzerinden duruma isyan etmişti. Anjelik Calvin "Kanal D Haber"e yeni açıklamalarda yaptı.

Tuğba'nın kızı Anjelik Calvin’in açıklamaları şöyle:

Son anında neler söyledi?

“Dua etti ‘Allah da sana koşsun yavrum’ dedi, ‘Allah önüne çıkarsın’ dedi. Sonra da ‘ilgi istiyorum, çok ilgi istiyorum’ dedi, iki yaşında bebek gibi, uyku bastırdı alnını öptüm.

Resmi işlemlerin uzamasına isyan etti

“Annemin bir solüsyon cihazı vardı ve bu bölgenin müfettişi, onun otopsisinin emrini veren müfettiş bize ‘ölüm raporu getirin doktordan’ diye inat etti. Ölüm anında polisler geldi, incelemeyi yaptılar, herhangi bir şüpheli bir durum bulamadılar. Bana ‘hasta mıydı’ diye üstünü kapamaya çalışıyorlar ya hastaydı ama konuşuyordu benimle. Yani kalbi mi durdu, sağ gözü biraz kanlıydı ve yastıkta da bir kan vardı, ben şüphe ettim evladı olarak.

Otopsinin tamamlanması bir ay sürdü

“Şöyle bir kanun varmış Florıda'da... Bir hastalığınız var ise bir cihazı kullanıyorsanız evde eğer ki o cihaz oksijen cihazıysa solunum yoluna bağlı bir ölüm olarak kayda geçiyor. Çok şaibeli bir ölüm dendi.  Otopsi işlemleri sonra erdi ama rapor haftaya çıkacak.”

Şimdi gözler, Ahu Tuğba'nın ceneze törenine çevrildi. Calvin daha önce cenaze töreniyle ilgili şu bilgileri vermişti:

“Perşembe günü (bugün) Amerika’dan yola çıkacak, cuma İstanbul’da olacak. Cenaze törenini cumartesi günü Teşvikiye Camisi’nde yapmayı planlıyoruz. Bunu mutlaka duyurun, annem son yolculuğuna dualar eşliğinde uğurlansın istiyorum.”

TIKLAYIN - Miami’deyken hayatını kaybeden Ahu Tuğba'nın kızı: Annemin bedeni çürütüldü

TIKLAYIN -Ahu Tuğba'nın ölümü şüpheli bulundu, cenaze Türkiye'ye getirilemiyor: Kızı Anjelik, annesinin son anlarını anlattı

TIKLAYIN -  Vasiyetini yıllar önce yazdırmış: Ahu Tuğba'nın duygulandıran son isteği

TIKLAYIN - Ahu Tuğba'nın cenaze nakil masraflarını üstlenen isim belli oldu


 

"Mustafa Kemal çağırdı, geldik"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele