Kültür-Sanat

Ahu Tuğba'nın cenazesinde Serpil Çakmaklı'dan törene katılmayanlara sitem: Ölüm bir gün hepimizin kapısını çalacak

28 Eylül 2024 13:10

T24 Haber Merkezi

ABD'de 1 Eylül'de hayatını kaybeden oyuncu Ahu Tuğba'nın cenazesi, Teşvikiye Camii'ndeki namaz sonrası Zincirlikuyu mezarlığına defnedildi.

Oyuncu Ahu Tuğba, kızıyla beraber yaşadığı Amerika Birleşik Devletleri'nde 1 Eylül'de hayatını kaybetmiş, 27 günün ardından cenazesi dün İstanbul'a getirilmişti. Ahu Tuğba için ilk tören, Beyoğlu Atlas Sineması'nda yapıldı. Törene, Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik Calvin, Nuri Alço, Serpil Çakmaklı, birçok sanatçı ve sevenleri katıldı.

Törende konuşan Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik Calvin, şunları söyledi:

"Bir evlat olarak ne diyebilirim ki? Yani şov yapmaya gerek yok. Allah katında görevimizi yerine getirmek için buradayız. Sinemaya 40 yılın üzerinde emek veren bir kız çocuğu düşünün. Koşulsuzca sinemayı seven, ülkesini seven bir kız çocuğu. Onun için buradayız. Teşekkür ederim, konuşamıyorum affedin beni. Çünkü annemi kendi canımdan çok sevdiğim için. Allah'ın gücüne gitmesin, onu çok seviyorum, başka bir şey diyemiyorum."

Serpil Çakmaklı sitem etti

Oyuncu Serpil Çakmaklı ise, "Hepimizin başı sağ olsun. İçeri girerken çok üzüldüğüm bir tablo oldu. Yeşilçam adına burada isterdim ki, Ahu'nun tüm arkadaşları, dostları ve birlikte film çektiği sanatçılar olsun. Ama bir gün ölüm hepimizin kapısını çalacak" diye konuştu.

Törene katılan oyuncu Nuri Alço ise "Her şeyim, 50 yıl kolay bir şey değil yarım asır beraber geçirdik. Beraber yaşadık. Birçok filme imzalar attık. Başımız sağ olsun. Türk sinemasının başı sağ olsun. Sinemamız bir kar şeklinde eriyip gidiyor. Topu topu 10 kişi ya kaldık ya kalmadık. Geride büyük kayıplar verdik" ifadelerini kullandı.

Atlas Sineması'nda düzenlenen anma töreninin ardından Tuğba'nın cenazesi Teşvikiye Camii'ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Tuğba, Zincirlikuyu mezarlığına defnedildi.(DHA)