Gündem

Akif Beki: Bakan Nebati "ben başım dik geziyorum" demekle mi yetindi, yoksa başarısının sırrını paylaştı mı!

"Yabancı bakan, kendi ekonomileri yüzde 10 enflasyona dayanamazken bizim yüzde 80'le nasıl şahlandığımızı mı sordu?"

05 Ağustos 2022 10:08

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin bir televizyon kanalında sarf ettiği "Bir ülkenin bakanı 'Enflasyonunuz çok yüksek' dedi; ben bu enflasyonla sokağa çıkabiliyorum, siz yüzde 10'la çıkamıyorsunuz' dedim" sözlere işaret ederek, "Bizim iktidar sözcüleri sıklıkla vurguluyor ya hani...Enflasyona alışmamışlar için yüzde 10, ölümden beter. Bizim gibi alışıkları, yüzde 80 resmi enflasyon acıtmazken onlar yüzde 10'la ne yapacağını bilemiyor. Pahalılık sancısıyla kıvranıp duruyorlar.

Ne diyor Bakan Nebati! Enflasyon patlaması bize başta tatlı dahi geliyor, ticareti canlandırıyor. Urfa isotu gibi acısı sonradan çıkacak. Fakat onun için şimdiden tasalanıp ağzımızın tadını kaçırmanın alemi yok." diye yazdı.

"Kimdi bu yabancı bakan mesela, bir adı var mı?" sorusunu yönelten Beki, "Tam olarak nasıl geçti konuşma? Yabancı bakan, kendi ekonomileri yüzde 10 enflasyona dayanamazken bizim yüzde 80'le nasıl şahlandığımızı mı sordu? Sırrımızı mı öğrenmek istedi? Nebati de 'ama sen o oranla sokağa çıkamazken ben bu oranla başı dik geziyorum, ne haber' demekle mi yetindi? Yoksa hava atmakla kalmayıp başarısının sırrını muhatabıyla da paylaştı mı?

Bir şeyi daha merak ediyorum. Malum, hayat pahalılığı dahil bizdeki sıkıntıların sorumlusu dış güçler. Bilhassa akşam diyarındakiler. Bakan Nebati de karşısında bulmuş onlardan birini... Kendileri öldü, bitti, acınacak halde batıyorken bizi hala nasıl, hangi takatle sıkıntıya sokabildiklerini sormadı mı?" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...