Gündem

Akit yazarı Karahasanoğlu: Sinan Ateş, dost kurşunu ile mi öldü yoksa daha da vahimi mi?

03 Temmuz 2024 12:24

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Ankara'nın göbeğinde öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'le ilgili, "Dost kurşunu ile mi öldü yoksa daha da vahimi mi?" sorusunu yönelterek, "Hiçbir siyasi yönü olmayan, hemen her gün karşılaşılan ve pek de kamuoyunda tartışılmayan cinayetlerde bile ilk iş, birden fazla kurşun sözkonusu ise.. Ayrı ellerden sıkılan kurşunlar sözkonusu ise.. Her birini ayrı ayrı değerlendirmek ve öldürücü olanını bulmaktır." dedi.

Karahasanoğlu yazısında özetle şu ifadeleri kullandı: 

"Şu an mahkemede olan iddianame, öldürücü kurşunların atıldığı tabancayı da, kullanan kişiyi de göstermek zorundaydı.

Ama öldürücü kurşunların hangi tabancadan çıktığı, daha belirlenmemiş.. O kurşunları kim sıkmış, henüz belirlenmemiş.. Ülkücü olmadığı halde, ülkücülerin hakkını-hukukunu savunduğunu öne sürenler tarafından esas sorgulanması gereken bu konu üzerinde hiç durulmuyor. Tetikçinin, tetikçiyi gönderenin, gözcülük yapanın, olay mahalline suç işleyecek kişileri getirip, geri götürenlerin, fiziki ortamda tespit edilemeyen bir azmettiricileri olma ihtimalini dikkate alarak, soruyorlar da soruyorlar: “22 kişiyi azmettiren kim?”

Soruyoruz, “Bir bildiğiniz varsa, söyleyin..” 

Bilmediklerini söylüyorlar, ama ısrar ediyorlar, “Arkasında kim var”..

Ve geldiğimiz noktada, 2 yıla yakın süredir hiç tartışılmayan olayın tam temelindeki konular daha yeni gündeme geliyor..

Sinan Ateş’in dost kurşunu ile ölmüş olabileceği iddia ediliyor..

Bana soracak olursanız, bu ihtimal, esas korkulan “gerçek”ten masumca..

Evet, Sinan Ateş’in yanındakiler, arkadaşlarını korumak isterlerken, bilmeksizin, istemeksizin, yanlışlıkla Sinan Ateş’in öldürücü bölgelerine kurşun sıkmış olabilirler mi?.."

Daha da korkuncunu söyleyeyim..

Ya birileri bu olayları gözetliyor idiyse..

İlk iş, birden fazla kurşun sözkonusu ise.. Ayrı ellerden sıkılan kurşunlar sözkonusu ise.. Her birini ayrı ayrı değerlendirmek ve öldürücü olanını bulmaktır.

Yazının tamamını okumak için tıklayın 


TIKLAYIN - Sinan Ateş davası | Tetikçi Özyağcı'nın avukatı: Öldürme saikiyle hareket etseydi kafasına ateş ederdi

TIKLAYIN - Sinan Ateş davasında ikinci gün | Sanıklar eski polis amiri ile yüzleşti, mahkemeden Ateş'in avukatını çıkarmayan polisler hakkında suç duyurusu

TIKLAYIN - Sinan Ateş davasında ilk gün: Kritik sanıklar ifadelerini ve bilirkişi raporundaki kayıtları reddetti, Doğukan Çep “Baş aktörüm, azmettiriciyim” dedi