Gündem

AKP, 541 belediye başkanı ile kampa giriyor

Kampta 31 Mart yerel seçimlerindeki oy kaybının sebepleri değerlendirilecek, yeni yol haritası belirlenecek

Görsel temsilidir

28 Haziran 2024 07:31

AKP, Kızılcahamam’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla 541 belediye başkanı ile İstişare ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirecek. Kampta 31 Mart yerel seçimlerindeki oy kaybının sebepleri değerlendirilecek, yeni yol haritası belirlenecek.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, kampta, belediye başkanları, bütçe sorunu, borçların fazlalığı, personel maaşlarını ödemedeki güçlükler ve bürokratik engeller gibi sıkıntılarını bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletme fırsatı bulacak.

Sekiz bakan sunum yapacak. Genel merkez yönetimi bölgelerindeki belediye başkanlarıyla koordinasyon toplantıları gerçekleştirecek.

30 Haziran Pazar günü başlayıp üç ün sürecek olan kampa 12’si büyükşehir, 12’si il, 347’si ilçe, 170’i belde olmak üzere toplam 541 belediye başkanının yanı sıra, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile bakanlar, bakan yardımcıları, MYK üyeleri, belediye meclisi üyeleri ile genel yerel yönetimler teşkilatı katılacak. Toplantıya yaklaşık 750 parti üyesinin katılımı bekleniyor.