Gündem

AKP'yi üzen anket: Küskün seçmen partiye geri dönmedi

20 Ağustos 2024 12:58

Ankara kulislerinde yer alan bilgiye göre, AKP'nin kamuoyuyla paylaşılmayan anketlerinde; AKP’den vazgeçen seçmenin halen destek verdiği partilerde durduğu ortaya çıktı.

Gazete Pencere’den Nuray Babacan’ın kulisine göre, yerel seçimlerde başta CHP olmak üzere diğer partilere giden seçmen geri dönmedi. İşte Nuray Babacan'ın köşesinde yer verdiği o bölüm,

Kendi anketleri ürküttü! Giden Akp’li seçmen dönmedi

"AKP’deki gerginliğin sebebi bu mudur acaba? “AKP ile CHP arasında fark kapanıyor” diye lanse ettikleri durumun hiç de öyle olmadığı, yerel seçimlerde CHP ve diğer partilere giden seçmenin geri dönmediğinin kendi araştırmalarında ortaya çıkması asaplarını bozmuş olabilir mi? Eğer seçimler, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dediği gibi zamanında yapılacaksa Tayyip Erdoğan gözden mi çıkartılmıştır? Deli deli sorular…"

Gerçekler farklı

Önce AKP içinde konuşulan bir araştırmadan söz ederek başlayalım. Zaten eş zamanlı olarak iktidar medyasında “AKP’de oy artışı” haberleri yapılmaya başladığında anlamalıydık, ters giden bir şeyler olduğunu. Partinin kendi yaptırdığı araştırma gösterdi ki; yerel seçimlerde başta CHP olmak üzere diğer partilere giden seçmen geri dönmedi. Kamuoyuyla paylaşılmayan bu araştırma, yerel seçimlerde "seçmen bize uyarıda bulundu", "bizden vazgeçmezler" gibi yapılan yorumların gerçeği yansıtmadığını gösterdi. AKP’den vazgeçen seçmenin halen destek verdiği partilerde durduğu ortaya çıktı. Bunun dışında, parti tercihi yapmayan ve kararsızlar arasında olan AKP’liler de halen kararsız olmaya devam ediyorlar.

Küskün seçmen dönmedi

Bu durumu analiz eden siyasiler, şimdiye kadar partiye geri dönmeyen seçmenin dönmesinin zor olduğunu, bu kişilerin kararsız noktasından parti tercihine geçebileceğini belirtiyorlar. Bu noktada CHP’nin AKP’ye mesafeli duran bu seçmeni ikna edecek çalışma içinde olması gerektiği belirtiliyor.

Yazının devamı için tıklayın