Ekonomi

AKP'den deprem bölgesinde "vergi affı" açıklaması: Şu an hükümetin gündeminde değil

25 Temmuz 2024 07:23

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, TBMM Genel Kurulu’nda vergi kanun teklifiyle ilgili milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Muş, deprem bölgesine yönelik vergi affı ve ödemelerin ötelenmesine ilişkin soru üzerine, "Bu, hükümetin uhdesinde olan bir konu. Hükümet yetkililerinden aldığım bilgi bir uzatmaya gitmeyecekleri yönünde” dedi.

Mehmet Muş, TBMM Genel Kurulu’nda Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümü üzerindeki görüşmeler sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Deprem bölgesine yönelik vergi affı

Deprem bölgesine yönelik vergi affı getirilmesi ve diğer ödemelerin de ötelenmesine yönelik bir çalışmanın olup olmadığına yönelik bir soru üzerine Muş, deprem bölgesine yönelik çalışmaların yasayla yapılmadığını işaret ederek, şunları söyledi:

"Bu, hükümetin uhdesinde olan bir konu. Hükümet yetkililerinden aldığım bilgi bir uzatmaya gitmeyecekleri yönünde. Deprem bir mücbir sebep ilan etme halidir ancak depremin etkilerinin ortadan kalkmasıyla beraber mücbir sebebin ortadan kalktığını, beyannamenin verilebildiğini, belge ve kaydın tutulabildiğini dile getiriyorlar. Dolayısıyla şu an itibarıyla bir uzatma söz konusu değil ama sonrasıyla alakalı yapılacak başka bir değerlendirmede hükümetin farklı bir kararı olur mu, onu bilemiyorum. Şu an hükümetin gündeminde olmadığını ifade edebilirim."