Ekonomi

AKP’li belediyelerden Diyanet'e büyük destek: Milyonluk ihaleler ve kamu kaynakları

Diyanet'in desteklerinin yalnızca belediyelerle sınırlı kalmadığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın da katkı sağladığı bildirildi

14 Ağustos 2024 08:23

2024 yılına 91,8 milyar TL'lik bütçe ayrılan Diyanet İşleri Başkanlığı, yılın ilk yarısında 46,7 milyar TL harcadı. Bu süreçte, AKP'li belediyelerin de Diyanet'e destekleri devam etti.

TIKLAYIN - 91,8 milyarlık bütçe Diyanet’e yetmedi; 4,5 milyar TL daha aktarılacak

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Kayseri Melikgazi Belediyesi, Kocatepe Mahallesi'ne yeni bir Kur'an kursu inşa etmek için 15 milyon 260 bin 666 TL'lik bir ihale açtı. 16 Temmuz'da gerçekleşen ihale sonucunda, Raif Çağırman'ın teklifi 12 milyon 571 bin TL ile kabul edildi.

Pendik Belediyesi'nden 4-6 yaş Kur'an kurslarına malzeme desteği

Pendik Belediyesi, 22 Mayıs'ta "2024 yılı 4-6 yaş kurs malzemeleri alımı" ihalesini düzenleyerek, ilçedeki Kur'an kursları için 6,5 milyon TL değerinde malzeme alımı yaptı. Bu malzemeler 4-6 yaş grubuna yönelik kurslarda kullanılmak üzere tasarlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Diyanet’e destek

Diyanet'in desteklerinin yalnızca belediyelerle sınırlı kalmadığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın da katkı sağladığı bildirildi. Bakanlık, Kur'an kurslarına giden çocukların ailelerine yapılan maddi yardımları 2024 Nisan ayı itibarıyla 24,8 milyon TL olarak kaydetti.

TIKLAYIN - Diyanet İşleri'ndeki 'Özel Vize' tartışması: Hac mı, lüks tatil mi?