Gündem

AKP'li Birinci'den #tutuklansın kampanyalarına tepki: Savcılarımız, hakimlerimiz bence X kullanmamalı

15 Ağustos 2024 10:01

T24 Haber Merkezi

Eski AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, sosyal medya platformu X'te bazı isimlere yönelik "tutuklansın" etiketiyle yapılan linç ve hedef gösterme kampanyalarına tepki göstererek, "Boş X yaygaralarının, hukukun akıl duvarına çarpıp dönmesi elzem. Savcılarımız, hakimlerimiz bence X kullanmamalı" dedi. 

Aynı zamanda avukat da olan Mücahit Birinci, İzmir'de sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanan Dilruba Y.'yi hatırlatarak, "Kanaatimizce, TCK 216/1 değil, TCK 216/2 kapsamında suç işlediğini, fıkra muvacehesinde ceza üst sınırının, CMK m. 100/4 hükmünce tutuklamaya elverişli olmadığını ifade etmiştik" değerlendirmesinde bulundu.

TIKLAYIN - AKP'li Mücahit Birinci'den sokak röportajı nedeniyle tutuklamaya itiraz: Devletin büyüklüğü adaletindedir

"Furkan Bölükbaşı" tepkisi

Ardından, Furkan Bölükbaşı için "tutuklansın" etiketiyle yapılan paylaşımlara değinen Birinci, "İfade edilen suçun ne olduğuna baktım, paylaşımını gördüm. Şahsın paylaşımı, 5816 kapsamında suç değil. Burada tartışma yok. Suç olmayan fiil ile ilgili tutuklanması da mümkün değil" ifadelerini kullandı. 

İki olay üzerinden sosyal medya platformu X'te "tutuklansın" etiketiyle yapılan linç ve hedef gösterme kampanyalarına tepki gösteren Birinci, şunları kaydetti:

"Boş X yaygaralarının, hukukun akıl duvarına çarpıp dönmesi elzem. Ayrıca her iki olayda da tutuklama taleplerinin X üzerinden gelmesinin, bir hukuk devletinde hiçbir şey ifade etmemesi gerektiğini söylemeliyim. Savcılarımız, hakimlerimiz bence X kullanmamalı."