Politika

AKP'li Elitaş: Katil Netanyahu'nun Dışişleri Bakanına lanetlerimi gönderiyorum

30 Temmuz 2024 00:27

AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldığı paylaşımına tepki göstererek, "İsrail Dışişleri Bakanı, hadsiz bir açıklama yapmış. Tüm milleti yüreğinden hançerleyen, o siyonist, soykırımcı katil Netanyahu'nun Dışişleri Bakanına buradan şiddet ve nefretle lanetlerimi gönderiyorum" dedi.

TIKLAYIN - İsrail'den çağrı: Türkiye NATO'dan çıkarılsın

Kayseri Ticaret Odası Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu’nda Kayseri’nin Yıldızları Ödül Töreni düzenlendi. Etkinliğe Vali Gökmen Çiçek, AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, oda başkanları, iş insanları ve davetliler katıldı.

Programda konuşan Elitaş, şunları söyledi:

"İsrail Dışişleri Bakanı, hadsiz bir açıklama yapmış. Haysiyetsiz bir açıklama gerçekleştirmiş. Mazlumların lideri, onların dertleriyle dertlenen, 'dünya 5'ten büyüktür' diye ilk defa söyleyen bir lidere Cumhurbaşkanına hadsizce bir açıklama yapmış. Değerli Odalar Birliği başkanımız olmak üzere tüm milleti yüreğinden hançerleyen, o siyonist, soykırımcı katil Netanyahu'nun Dışişleri Bakanına buradan şiddet ve nefretle lanetlerimi gönderiyorum. Dünyanın neresinde bir zulüm varsa o zulme her zaman şiddetle karşı çıkan Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği hassasiyet Gazze'deki yaşayan, Filistin'deki yaşayan Müslüman topluluğa yapılan soykırımla değil, yıllar önce Alman Nazileri tarafından soykırıma tabi tutulan ve onların zulmünden kaçanları bağrına basmış Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak, devletin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olarak itiraz ediliyor."

"Netanyahu denen caniyi 57 kez ayakta alkışlayarak insanlık dramına suç işlediler"

Amerika Birleşik Devletleri'nin senatosunda Netanyahu'nun alkışlanmasına tepki gösteren Elitaş, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"1930-1940'larda fırınlarda eritilerek zulme tabi tutulan Yahudilere bağrını açan Osmanlı Devleti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kime yapılırsa yapılsın zulme karşı tarih boyunca Türk milletinin özelliklerinden dolayı dik durmuştur, direnmiştir. Onun için şu anda Almanya devletine bakıyorum. 70-80 yıl önce işlediği günahların sanki kefaretini ödermiş gibi yeni Nazi İsrail'in soykırımını, şiddetini destekleyen hareket yapıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin senatosunda soykırımcı, katil, 40 bin insanın kanına girmiş, 16 bini çocuk olmak üzere 7-8 aydır soykırım yapan Netanyahu denen caniyi 57 kez ayakta alkışlayarak insanlık dramına suç işlemişlerdir. İnsanlığın yüreğini sızlatmışlardır. Yazıklar olsun sizlere. İnsanlık adına yazıklar olsun."