Gündem

AKP'li Güngören Belediye Başkanı'na "sınırsız yetki"

11 Haziran 2024 12:08

AKP'li Güngören Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı oturumunda tartışma yaratan bir teklif, CHP’lilerin itirazına rağmen AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. AKP’lilerin kabul ettiği teklif ile Belediye Başkanı Bünyamin Demir’e dernek ve vakıflar ile protokoller imzalaması için sınırsız yetki verildiği öne sürüldü. 

Belediye meclislerine, vakıf veya dernek ile imzalanacak protokolün içeriği ile şartlarının sunulması gerekiyor. Ancak Güngören Belediyesi, protokoller ile kimlere ne kadar kamu kaynağı harcandığını gizlemek için farklı bir yol izledi.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Meclis’te kabul edilen teklifte şu ifadeler yar aldı:

“Belediyemizin daha geniş bir alanda hizmet vermesinin önünü açabilmek, daha çok mecraya daha hızlı ve etkin ulaşabilmek, ortak çalışma yapma ve ortak hizmet projeleri üretmeye teşvik etmek için idare gerek gördüğünde faaliyet gösteren STK’ler, kamu yararına çalışan vakıf ve dernekler, üniversite, spor kulüplerİ ile birlikte ortak hizmet projeleri ve işbirliği düzenlenmesi, bu konudaki tüm iş ve işlemlerin ifası, protokollerin imzalanması hususlarında; Belediye Başkanı’nın yetkili kılınması….”

Yani böylece, AKP’li Belediye Başkanı Demir, imzalayacağı tüm protokolleri için öncede yetki aldı ve bu protokolleri belediye meclis üyeleri ile paylaşmayacak.