Gündem

İbrahim Karagül'den 750 TL ödemek istemeyen vatandaşlara: Bir savaş olsa bunlar kılını kıpırdatmaz, kale kapılarını içeriden açarlar

"Ülkenin zenginliklerinden faydalanan bunlar; ama en çok 'açız' diye bağıranlar da bunlar"

16 Ekim 2024 12:48

T24 Haber Merkezi

AKP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci İbrahim Karagül, AKP'li vekillerin imzasıyla Meclis'e gelen, fakat halkın yoğun tepki göstermesi üzerine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla görüşülmesi 2025'e ertelenen Savunma Sanayii Destekleme Fonu Kanun Teklifi'ne ilişkin olarak, "Türkiye'nin savunmasına 750 lira vermeyi bile çok gören bir toplumsal kesimle karşı karşıyayız. Üstelik bunlar Türkiye'nin fakirleri değil. Ülkenin zenginliklerinden faydalanan bunlar. Ama en çok 'Açız' diye bağıranlar da bunlar" dedi. Karagül, "Bir savaş olsa, vatan için kılını kıpırdatmaz bunlar. Kale kapılarını içeriden içeriden açacaklar da bunlar" ifadelerini kullandı. 

AKP tarafından hazırlanan Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, özellikle kredi kartı limitlerinden vergi alınmasına dair düzenleme nedeniyle büyük tepki çekmiş, limiti 100 bin TL'nin üzerinde olan vatandaşlar bankalara başvuru yaparak, limit düşürme talep etmişti. Gelen tepkiler üzerine, dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na gelen teklifin görüşülmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 2025 yılına ertelenmişti. 

Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN - Malatya 5,9 büyüklüğündeki depremle sarsıldı

TIKLAYIN | 19 yaşındaki genç kız, ayılar tarafından parçalanırken annesini aradı; annesi kızının son sözlerini paylaştı

TIKLAYIN - Fatih Portakal'ın 2025 asgari ücret tahmini şaşırttı; kulislerde ne konuşuluyor?

TIKLAYIN - Lise öğretmeninden Tekel Bayileri Platform Başkanı'na ölüm tehdidi

TIKLAYIN - Erdoğan talimat verdi: Kredi kartından da kesinti yapılacak Savunma Sanayi Fonu görüşmeleri ertelendi

TIKLAYIN - Mehmet Y. Yılmaz yazdı: Erdoğan’dan yılın ilk dersi

TIKLAYIN - MEB duyurdu: Okullar 1.5 gün tatil olacak

TIKLAYIN - AKP'li Tayyar'dan Destici'ye: Bu kararla Cumhurbaşkanımız da vatan haini, Yunan, Ermeni mi oldu?

TIKLAYIN - Daron Acemoğlu'nun T24 konuşmaları: Yapay zekâdan hukuk devletine, ekonomi politikalarından siyasete, ne düşünüyor, hangi önerilerde bulunuyor?

TIKLAYIN - Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok il için sağanak yağış uyarısı

TIKLAYIN - Jahrein cezaevindeki saldırıyı anlattı, ölüm tehditleri aldığını söyledi

TIKLAYIN - Liste açıklandı: İşte Türkiye'nin en zengin ve en fakir şehirleri

TIKLAYIN - Konserde genç kızın burnunu kıran AKP'li başkan serbest bırakılmış!

TIKLAYIN - Krunic'in paylaşımı Fenerbahçelileri küplere bindirdi

AKP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci İbrahim Karagül, kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzerinde olan vatandaşlardan yıllık 750 TL vergi alınmasını öngören teklife karşı çıkanları "Ülkenin zenginliklerinden faydalanan bunlar. Ama en çok 'Açız' diye bağıranlar da bunlar" sözleriyle hedef aldı. Tartışma yaratacak ifadeler kullanan Karagül, "Bu ülkeyi yeniden düşünmek lazım. Bir savaş olsa, vatan için kılını kıpırdatmaz bunlar. Kale kapılarını içeriden içeriden açacaklar da bunlar" iddiasında bulundu. 

İbrahim Karagül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

"Türkiye'nin savunmasına; 750 lira vermeyi bile çok gören bir toplumsal kesimle karşı karşıyayız. Üstelik bunlar Türkiye'nin fakirleri değil. Ülkenin zenginliklerinden faydalanan bunlar. Ama en çok "Açız" diye bağıranlar da bunlar.

Bu ülkeyi yeniden düşünmek lazım. Bir savaş olsa, vatan için kılını kıpırdatmaz bunlar. Kale kapılarını içeriden içeriden açacaklar da bunlar."