Politika

AKP'li milletvekillinin iddiası: 30 DEM Partili Belediye Başkanı hakkında soruşturma var!

16 Haziran 2024 12:31

31 Mart'ta seçimlerinde yüzde 48.92 ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) Belediye Eş Başkanlığı görevine seçilen Mehmet Sıddık Akış, Van'da gözaltına alındı. Akış'ın gözaltına alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı, yaptığı açıklama ile Hakkari Belediyesi'ne Başkan Vekili olarak Vali Ali Çelik'in atandığını duyurdu. 31 Mart seçimlerinin ardından atanan ilk kayyIma tepkiler sürerken, AKP Amasya Milletvekili Haluk İpek, “30 civarında kriminal ceza alma ihtimali olan kişiler DEM Parti tarafından aday gösterilmiştir” diye dikkat çeken bir açıklama yaptı. 

Duvar'ın haberine göre, AKP Amasya Milletvekili Haluk İpek, Meclis’te yaptığı konuşmada, DEM Parti’nin hakkında çeşitli soruşturma ve davalar bulunan kişileri kaos çıkartmak amacıyla aday gösterdiğini iddia etti. 2023 seçimlerinde aday gösterilen daha sonra kesinleşen cezası nedeniyle milletvekilliği düşürülen Can Atalay için de, “Can Atalay’ın aday yapılması alacağı cezanın bilinmesinden dolayıydı” diyen İpek, mazbatası verilmek istenmeyen Van Belediye Başkanının durumunun da aynı olduğunu iddia etti.

İpek’e birçok DEM Partili milletvekili “Sen mahkeme misin?” diye tepki gösterdi. İpek ise “30 civarında kriminal ceza alma ihtimali olan kişiler DEM Parti tarafından aday gösterilmiştir” dedi. Edinilen bilgiye göre İpek’in verdiği rakam 40’a yaklaşıyor. AKP'li öneticiler sadece DEM Partili belediye başkanları değil, 30’a yakın CHP’li belediye başkanı hakkında da çeşitli davalar olduğunu belirterek bunların da takip edildiğini söylüyor.


TIKLAYIN - DEM Parti Grup Başkanvekili Koçyiğit'ten Hakkâri açıklaması: Bu karar Türkiye demokrasisine ve muhalefete kurulmuş büyük bir kumpastır; nöbet eylemlerine başlayacağız

TIKLAYIN - Hakkari Belediyesi'ne polis baskını; Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, gözaltına alındı

TIKLAYIN - Bakanlık duyurdu, Hakkâri Belediyesi'ne kayyım atandı

TIKLAYIN - Hakkari yerel seçim sonuçları

TIKLAYIN - Kayyım bilançosu: Diyarbakır’da taşınmazlar 290 milyon TL'ye resmi kurumlara devredildi

TIKLAYIN - Kayyım başkanlar milyarlarca lira açık bıraktı; işte il il, ilçe ilçe kayyım atanan belediyelerdeki borç tablosu