Gündem

AKP'li Taşkesenlioğlu'ndan sahte faturayla vergi kaçakçılığı: “Üç kuruş para için bana yine sövdüreceksiniz”

12 Eylül 2024 09:57

Eski AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun vergi kaçırdığı ortaya çıktı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı vergi müfettişleri yaptıkları incelemede çok kez sahte fatura kullanıldığı tespit edildi. Taşkesenlioğlu, “Üç kuruş para için bana yine sövdüreceksiniz” dedi.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Eski AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun 2005'te kurduğu ve 2019'da devrettiği Maya Araştırma Danışmanlık Eğitim Organizasyon Ticaret Limited Şirketi ile ilgili bir skandal ortaya çıktı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı vergi müfettişlerinin 28 Haziran 2022 tarihli Vergi İnceleme Raporu’nda, Taşkesenlioğlu’nun şirket ortağı olduğu dönemde “Aztekin İnşaat Şirketi’nden sahte fatura kullandığı” aktarıldı.

Raporda şu ifadeler kullanıldı:

“Aztekin İnşaat Şirketi’nden KDV hariç 100 bin TL, KDV dahil 118 bin TL tutarında sahte fatura kullanmıştır. Kullanılan sahte faturalara ait KDV’lerin indirim KDV’ler içindeki payı yüzde 30 dolayındadır. Bu da 18 bin TL’ye denk gelmektedir.”

"Vergi kaçırdı"

Müfettişler, Taşkesenlioğlu’nun şirketinin 2017 yılında da “Sahte fatura kullanarak” vergi kaçırdığını belirledi. Hazırlanan bir başka raporda da şu ifadelere yer verildi:

“Petek Temizlik Reklam Şirketi’nden sahte fatura kullandığı tespit edilmiştir. Petek Temizlik Şirketi’nin gerçek faaliyetinin komisyon karşılığı sahte belge düzenlemek olduğu, bu nedenle 2017, 2018 ve 2019 yıllarında düzenlediği tüm belgelerin gerçek bir mal teslimi veya hizmet ifasına dayanmayan komisyon karşılığı düzenlenmiş sahte belgeler olduğu anlaşılmıştır. Sahte faturalarda yer alan 18 bin TL’lik KDV için bir kat vergi cezasının kesilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır.”

“Üç kuruş para için bana yine sövdüreceksiniz”

AKP’li Zehra Taşkesenlioğlu, konuyla ilgili soruya, “Evet iki, üç faturada birtakım hatalar buldular. Ben, şirketi 2019’da boşandığım Ünsal Ban’ın şoförüne devrettim. Sonra da bu şirket bir başkasına devredildi. Sonra 80 bin TL gibi ceza geldi dediler, gidip cezamı ödedim. Üç kuruş para için bana yine günlerce sövdüreceksiniz” yanıtını verdi.